Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan: Respectul faţă de lege şi implicarea socială reprezintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan: Respectul faţă de lege şi implicarea socială reprezintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis cu ocazia Zilei Naționale că 1 Decembrie 1918 e cel mai frumos dar al generaţiilor trecute pentru istoria României.

„Să preţuim acest dar şi să arătăm asta în fiecare zi, în primul rând prin îndeplinirea datoriilor civice. Respectul faţă de lege şi implicarea socială reprezintă, cred eu, patriotismul zilelor noastre. La mulţi ani, Bucureşti! La mulţi ani, România!”, a scris primarul Capitalei într-un mesaj adresat de Ziua Naţională şipostat, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Nicuşor Dan a participat, marţi, laceremonia oficială de Ziua Naţională a României, desfăşurată la Arcul de Triumf.

Ceremonie fără defilare de 1 Decembrie

Pandemia le-a răpit românilor și bucuria de a participa la parada de1 Decembrie. Armata Română a organizatoceremonierestrânsă la Arcul de Triumf, însă fastuoasă defilare a militarilorși a aparatelorde luptă nu a avutloc în acest an.

Din păcate, evenimentul s-a desfășurat și fără spectatori, din pricina restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-COV-2.

Doar 150 de militari au luat parte la oceremonieextrem de scurtă la care participă președintele țării,Klaus Iohannis.

Evenimentul a început la ora 11 cu salutarea Gărzii Naționale și intonarea imnului României.