Primarul Timișoarei nu demisionează după ce a fost trimis în judecată de DNA: „PNL trebuie să decidă dacă eu sunt o povară pentru partid sau nu” / Robu a povestit de la ce a pornit totul: „Niște maghernițe” (VIDEO)

Primarul Timișoarei nu demisionează după ce a fost trimis în judecată de DNA: „PNL trebuie să decidă dacă eu sunt o povară pentru partid sau nu” / Robu a povestit de la ce a pornit totul: „Niște maghernițe” (VIDEO)
Foto: facebook.com/pg/Nicolae-Robu

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, a explicat că nu se simte „cu nimic încărcat la conștiință” și că PNL „trebuie să decidă” dacă el este „o povară pentru partid sau nu”. Edilul a făcut această declarație, luni seară, în direct pe B1 TV, după ce DNA l-a trimis în judecată în dosarul caselor naționalizate.

„Eu nu am nimic de făcut. PNL trebuie să decidă dacă eu sunt o povară pentru partid sau nu. Eu explic doar cum stau lucrurile, și le explic din perspectiva mea. Desigur că instanța va judeca sub aspect juridic”, a afirmat Nicolae Robu, în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire.

Primarul Timișoarei a subliniat că nu va renunța la funcție și că va lua o decizie în privința unei noi candidaturi în baza a ce va „simți din partea timișorenilor”.

„Îmi văd de viață și de responsabilitățile asumate și rămân cu speranța că va fi o judecată dreaptă și că se va constata nevinovăția mea.

Eu am explicat și voi mai explica implicarea mea, iar timișorenii vor judeca, până când, sigur, se va pronunța instanța de judecată. Eu voi lua o decizie în privința candidaturii mele în funcție de ce voi simți din partea timișorenilor. În funcție de acest lucru, voi mai candida sau nu voi mai candida. Altfel, am conștiința împăcată. Eu sunt corect, sunt cinstit, mi-am dedicat viața, în acești ani, pentru responsabilitățile asumate. M-am zbătut să las ceva în urma mea și mă pot mândri cu ce am lăsat în orașul meu”, a adăugat Robu.

Întrebat care a fost situația juridică de la care a pornit ancheta pe numele său, Nicolae Robu a răspuns: „Am semnat pentru două vânzări de locuințe, care cu indulgență se numesc astfel – una de 25 mp, iar alta de 50 mp. Niște maghernițe, într-un fund de curte. Despre ce afacere vorbim? Eu nu mă simt cu nimic încărcat la conștiință. Am semnat, dar n-am dat eu dispoziții să se vândă. O comisie constituită în baza prevederilor legale a întocmit contractele respective. Au venit la mine la semnat, cu patru sau cinci semnături ale aparatului de specialitate, care îmi garantau legalitatea. Eu am semnat”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu