Principesa Margareta intervine în criza politică din România: „Politicienii trebuie să acţioneze cu simţul responsabilităţii naţionale. Altfel, nu ne putem aştepta ca partenerii noştri apropiaţi să ne ia în serios”

Principesa Margareta intervine în criza politică din România: „Politicienii trebuie să acţioneze cu simţul responsabilităţii naţionale. Altfel, nu ne putem aştepta ca partenerii noştri apropiaţi să ne ia în serios
Principesa Margareta a României / Foto: Casa Regală a României (Facebook)

Principesa Margareta, fiica Regelui Mihai I, intervine în haosul de pe scena politică, în contextul negocierilor pentru formarea noului guvern, între PSD și PNL. Miercuri seara, Custodele Coroanei a făcut un apel la „responsabilitate națională”.

Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj ferm la Seara Regală dedicată Corpului Diplomatic. Ea a subliniat faptul că este nevoie cât mai rapid de un guvern funcțional, stabil. În caz contrar, România se decredibilizează în plan extern.

„Ştiu, desigur, că luptele politice sunt esenţa democraţiei. De asemenea, ştiu că este uşor pentru cineva ca mine să facă apel la unitate naţională. Dar, în seara aceasta, aş vrea să fac un alt apel: unul la RESPONSABILITATE NAŢIONALĂ. Nu ne putem aştepta ca partenerii noştri apropiaţi să ne ia în serios dacă petrecem luni de zile fără un guvern şi dacă miniştrii vin şi pleacă lunar. Nu ne putem aştepta ca alegătorii să respingă politicienii populişti dacă politicienii existenţi nu le oferă nimic”, a transmis Principesa Margareta.

Principesa Margareta, mesaj ferm în contextul circului de pe scena politică: „Nici nu trebuie să ne ferim să cerem ca politicienii noştri să fie incoruptibili

În timp ce PNL și PSD se ceartă pe portofolii, Principesa Margareta îndeamnă cetățenii la toleranță zero în privința corupției.

„Nici nu trebuie să ne ferim să cerem ca politicienii noştri să fie incoruptibili, dar şi să acţioneze cu simţul responsabilităţii naţionale. Aceasta nu este doar o aspiraţie la un ideal; este o cerinţă absolută. Căci, aşa cum ne-a amintit pandemia, o proastă administrare politică ne costă literalmente vieţi”, a adăugat Majestatea Sa Margareta.

„Avem nevoie de un dialog naţional amplu cu privire la evidentele obstacole constituţionale, care împiedică sistemul nostru politic să funcţioneze corect. Nu trebuie să ne ferim de schimbarea constituţională: majoritatea partenerilor-cheie europeni nu numai că vorbesc despre aceasta tot timpul, dar pun în aplicare periodic amendamente constituţionale”, a mai transmis Custodele Coroanei.

Circul de pe scena politică durează din data de 1 septembrie. După ce USR a ieșit de la guvernare, pe fondul scandalului cu PNL, încă nu s-a găsit o variantă funcțională, iar potrivit sondajelor, majoritatea românilor vor alegeri anticipate.

Urmăriți B1TV.ro și pe