Procesele-verbale la referendum nu menţionează separat voturile celor din listele suplimentare. Vezi alte modificări aduse de OUG 41

Procesele-verbale la referendum nu menţionează separat voturile celor din listele suplimentare. Vezi alte modificări aduse de OUG 41
Foto: evz.ro

Desfiinţarea birourilor electorale din comune, oraşe şi municipii şi eliminarea din procesele-verbale a voturilor de pe listele suplimentare sunt câteva dintre modificările aduse la legea referendumului. Totodată, Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern a introdus sintagma „numărul participanţilor” la referendum.

Conform prevederilor în vigoare, rămân în picioare doar birourile electorale de circumscripţie judeţene, cel al municipiului Bucureşti şi al secţiilor de vot din străinătate. În plus, ordonanţa adoptată de Guvern schimbă modelul proceselor-verbale care constată rezultatul referendumului. Astfel, este eliminată rubrica ce menţionează separat alegătorii care votează pe listele suplimentare.

A dispărut până şi litera la care se menţiona numărul ştampilelor cu menţiunea „VOTAT”. Nici dispariţia ştampilelor sau starea sigiliilor de pe urne la închiderea votării nu vor mai fi menţionate în procesele verbale.

Cât despre noua sintagmă „numărul participanţilor”, aceasta presupune cumularea numărului voturilor valabil exprimate la răspunsul „DA”, respectiv „NU”, la care se adaugă numărul voturilor nule.

CItește AICI textul integral al Ordonanței

Ultima oră
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment