Proiectul de lege care oferă drept de vot de la 16 ani a fost depus la Parlament

Proiectul de lege care oferă drept de vot de la 16 ani a fost depus la Parlament
Foto: Facebook @ Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor

Proiectul de lege care le va permite românilor să voteze încă de la 16 ani a fost depus la Parlament, conform anunțului făcut de Vlad Măntoiu, membru în Asociația Studenților în Științe Politice – Universitatea București.

Proiectul de lege care oferă drept de vot de la 16 ani, depus la Parlament

Proiectul inițiat de deputatul Alexandru Kocsis a fost propus de studenții de la Științe Politice și prezentat pe 1 aprilie la Palatul Parlamentului.

„Suntem cu toții conștienți de parcursul dificil pe care proiectul îl va avea prin Senat și Camera Deputaților înainte de a deveni lege, mai ales în lipsa unui sprijin politic major, așa cum speram. Din această cauză greul de abia începe. Ne vom susține inițiativa prin toate comisiile parlamentare prin care va trece, asigurându-ne că vom face tot posibilul să convingem actuala clasă politică de nevoia unei astfel de schimbări în bine, de nevoia unei astfel de reîmprospătări a sistemului din România”, a scris Vlad Măntoiu, pe Facebook.

Camera Deputaților va avea rol de for decizional în această speță.

Proiectul poartă semnătura mai multor parlamentari din partidul Forța Dreptei, PNL, USR și AUR.

„Au dreptul de a alege cetățenii români care au împlinit vârsta de 16 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor”, se arată în forma propusă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:14 - Medicii români se tem de o triplă epidemie fără precedent: peste 100.000 de persoane s-au îmbolnăvit în decurs de șapte zile
12:04 - Rareș Bogdan și liderul grupului PPE, în drum spre Viena pentru „ultimul asalt” privind aderarea României la Schengen: „Ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei”
11:56 - Ayatollahul Khamenei cere reexaminarea sistemului cultural al Iranului, în contextul protestelor fără precedent
11:52 - După protestele fără precedent, China relaxează restricțiile împotriva Covid-19
11:43 - 25 de persoane reținute pentru un presupus complot de extremă dreapta pentru răsturnarea statului german. Au fost efectuate arestări și în Austria, și în Italia
11:40 - O tânără mămică a avut parte de șocul vieții sale după ce a născut. Totul s-a întâmplat de Sfântul Nicolae
11:33 - Sărbători fără colindători? Orașul în care cei care pleacă la colindat riscă amenzi cuprinse între 200 și 1.000 de lei
11:21 - Reacția lui Culiță Sterp la apariția informațiilor conform cărora ar fi omorât un om: „M-ați făcut criminal, asta nu o să rămână așa”. Ce măsuri va lua artistul
11:20 - Surse: România insistă pentru un vot pe aderarea la Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne. Țara noastră ar putea fi primită în ciuda opoziției manifestate de Austria, într-o premieră istorică (VIDEO)
11:13 - Cine e Jenna Ortega, actrița principală din Wednesday. Detalii pe care nu le știai despre ea