PSD critică deciziile Guvernului: Coerenţa restricţiilor e compromisă când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise

PSD critică deciziile Guvernului: Coerenţa restricţiilor e compromisă când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD acuză că noile restricții anti-COVID-19 nu sunt coerente. Guvernul, afirmă social-democrații, nu poate fi credibil dacă închide școlile, dar lasă deschise sălile de jocuri.

PSD susține că noile restricții anti-COVID sunt incoerente

„Coerenţa restricţiilor este compromisă atunci când închizi şcolile, dar laşi păcănelele deschise. PSD condamnă modul arbitrar şi contradictoriu în care au fost decise restricţiile din Hotărârea de Guvern nr. 1.090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României. Guvernul nu poate fi credibil atunci când spune că şcolile trebuie închise pentru că pandemia e gravă, dar în acelaşi timp lasă deschise sălile de jocuri de noroc sugerând că situaţia nu ar fi chiar atât de gravă. Această abordare disproporţionată şi incoerentă ascunde, de fapt, incapacitatea Guvernului de a lua măsurile necesare pentru pregătirea anului şcolar, cu prezenţă fizică, în condiţii de siguranţă pentru elevi şi profesori”, a transmis PSD, printr-un comunicat.

Social-democrații au mai reproșat Guvernului că nici până cum nu a cumpărat testele COVID non-invazive ce trebuie folosite în școli: „Vacanţa forţată impusă de Ministerul Educaţiei arată eşecul catastrofal al Guvernului în acest domeniu vital pentru societate”.

Aceștia mai afirmă că vacanța forțată a elevilor e „un mod perfid” prin care Guvernul evită plata concediului pentru părinţii care vor trebui să rămână acasă cu minorii.

„Chiar şi şcolile private, cu resurse financiare majore, care au îndeplinit cerinţele derulării procesului educaţional în siguranţă, cerinţe invocate de ministrul Cîmpeanu toată vara (au asigurat testarea, au suplimentat spaţiile astfel încât să permită distanţarea, au asigurat un control strict al normelor de protecţie sanitară) – au fost trimise azi în sistem online. Asta arată lipsa de viziune a acestei guvernări care ştie doar să închidă o ţară, nu să şi o dezvolte!”, a mai transmis PSD în comunicat.