PSD îl acuză pe Florin Cîțu că intenționează să folosească banii publici în lupta sa din PNL: Ar fi o tentativă de trafic de influenţă

PSD îl acuză pe Florin Cîțu că intenționează să folosească banii publici în lupta sa din PNL: Ar fi o tentativă de trafic de influenţă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD cere premierului Florin Cîțu să nu folosească banii din buget pentru a obţine avantaje politice în competiția internă pentru șefia PNL. Solicitarea vine în contextul în care Cîțu și-a asumat interimar și funcția de ministru al Finanțelor, după ce l-a demis pe Alexandru Nazare, și a anunțat că rectificarea bugetară va avea loc luna viitoare. În ultimele zile, el a avut discuții cu mai mulți primari.

PSD, solicitare către Florin Cîțu în contextul rectificării bugetare

„PSD cere imperativ premierului Cîţu să nu folosească fondurile bugetare pentru a obţine vreun avantaj politic în competiţia pentru şefia PNL. Rectificarea bugetară şi alocarea fondurilor la nivel local trebuie să se facă strict pe baza unor criterii obiective şi echitabile, în funcţie de necesarul de finanţare al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale.

Dezvoltarea comunităţilor locale nu trebuie să devină monedă de schimb pentru voturile de la congresul PNL. Cîţu nu are dreptul să folosească banii publici colectaţi de la români pentru a-şi cumpăra fotoliul de şef al partidului”, a transmis PSD.

Social-democrații mai susțin că Florin Cîțu l-a demis pe Alexandru Nazare, care-i este coleg de partid, de la șefia Ministerului de Finanțe, tocmai pentru a prelua controlul asupra alocării banilor publici și pentru a-i putea împărți cum vrea la rectificarea bugetară.

Aceasta „reprezintă o tentativă de trafic de influenţă, demascată de invitaţiile publice adresate primarilor de către unii lideri PNL. Este o dovadă clară a intenţiei lui Florin Cîţu de a folosi banii publici în lupta sa politică, pentru a obţine un folos personal necuvenit”, mai transmit social-democrații.

Aceștia mai susțin că va fi nevoie de intervenția imediată a organelor de anchetă dacă alocările bugetare vor fi subiective: „Rectificarea bugetară trebuie să respecte un algoritm matematic echitabil pentru toate comunităţile locale din România. Banii ţării nu pot fi transformaţi într-o puşculiţă de partid, ca premiu politic al războiului tot mai aberant pentru putere dintre Cîţu şi Orban!”.