PSD îl propune în Comitetul ANRE pe fratele lui Paul Stănescu. Marcel Ciolacu: A contat foarte mult că e unul dintre foştii parlamentari care nu au mai prins loc pe liste la alegeri (VIDEO)

PSD îl propune în Comitetul ANRE pe fratele lui Paul Stănescu. Marcel Ciolacu: A contat foarte mult că e unul dintre foştii parlamentari care nu au mai prins loc pe liste la alegeri (VIDEO)

PSD îl propune pe Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu, în comitetul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE). Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, a motivat alegerea prin faptul că Alexandru Stănescu nu a mai prins loc pe liste la alegerile parlamentare de anul trecut.

Paul Stănescu e secretarul general al PSD.

Alexandru Stănescu, propunerea PSD pentru Comitetul ANRE

„Dl Stănescu e propunerea noastră în Comitetul ANRE de supraveghere. (…) E un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că e unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe liste la parlamentare” , a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Întrebat dacă toţi cei care nu au mai prins loc în Parlament vor primi câte o funcție, Ciolacu a răspuns că e vorba despre foști parlamentari cu experiență.

Cine e Alexandru Stănescu

Alexandru Stănescu are afaceri în agricultură, a fost membru al Parlamentului României și a condus Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților.

Potrivit CV-ului, acesta a absolvit Facultatea de Mecanică Agricolă București, a fost inginer la S.C. Agromec Vișina S.A, apoi director general la S.C. Agromec Bucinișu S.A..

Social-democratul deține mai multe terenuri agricole în Corabia.

Care este rolul ANRE

Agenția Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE) este o instituție-cheie din domeniul energiei.

Rolul Agenției e de reglementare a pieței energiei electrice și a gazelor naturale.

Printre altele, ANRE stabilește prețurile pentru furnizori, crează cadrul de reglementare și gestionează liberalizarea piețelor de energie electrică și furnizare de gaze.

Urmăriți B1TV.ro și pe