Grapini a votat împotriva judecării crimelor săvârșite de ocupanții ruși în Ucraina: „Mi s-a blocat tasta”

Grapini a votat împotriva judecării crimelor săvârșite de ocupanții ruși în Ucraina: Mi s-a blocat tasta
foto: facebook Maria Grapini

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluție prin care se stipulează că liderii care au comis crime de război în Ucraina ar putea fi judecați și pedepsiți de o curte internațională.

Europarlamentarul Maria Grapini a votat împotriva rezoluției, potrivit site-ului Parlamentului European.

Aceasta susține că votul negativ pe care l-a dat proiectului de înființare a unui Tribunal special pentru Rusia a fost o eroare și precizează că și-ar fi schimbat ulterior opțiunea pentru că regulamentul permite.

Grapini: „Mi s-a blocat tasta”

„Votul meu la ora 12.37 este în favoarea rezoluției. Am corectat deoarece mi s-a blocat tasta și pe regulament avem la dispoziție 72 de ore să schimbăm votul dacă a fost greșit”, a comentat Maria Grapini la o postare de pe Facebook.

Ulterior a postat un comunicat pe facebook în care s-a disculpat pentru votul împotriva judecării crimelor săvârșit de invadatorii ruși.

Parlamentul UE vrea tribunal internaţional pentru crimele de război din Ucraina

Parlamentul European a adoptat, joi, o rezoluţie prin care susține înfiinţarea unui tribunal internaţional pentru judecarea crimelor de război din Ucraina, informează agenţia DPA.

Potrivit rezoluției adoptate, o instanță judiciară specială ar trebui să fie creată de către Curtea Penală Internațională (CPI) pentru investigarea atrocităților săvârșite de ocupanți.

Este o recomandare neobligatorie adresată unei instanțe din afara Uniunii Europene.

Curtea Penală Internațională investighează deja aceste crime

Decizia Parlamentului Uniunii Europene a fost primită cu entuziasm de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Conform Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (UNHCR) cel puțin 7.031 de civili au murit de la declanșarea invaziei ruse din februarie 2022 iar numărul victimelor crește în fiecare zi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo