Radu Mazăre, despre acuzațiile de corupție: O parte dintre fetele cu care am fost la vot au fost audiate

Radu Mazăre, despre acuzațiile de corupție: O parte dintre fetele cu care am fost la vot au fost audiate

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, joi, că o parte dintre fetele pe care le-a îndemnat să voteze la referendumul din 29 iulie, pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, au fost audiate, așteptându-se și el să fie chemat pentru declarații, arată Mediafax.

O parte din ele au fost audiate, iar avocaţii mei au cerut ca fetele să fie audiate în prezenţa lor, că aşa prevede legea. Până acum au audiat câteva dintre ele, avocaţii pleacă în vacanţă şi le vor audia când se întorc avocaţii. Şi am înţeles că vor să facă, atenţie, comisie rogatorie, ca să meargă le ancheteze acasă, că fetele termină contractul aici, cele două luni, astfel că le vor ancheta care de pe unde sunt – Sibiu, Baia Mare, Cluj. O să meargă acolo o comisie să le ancheteze pe ele, eventual pe părinţi, bunici, că de ce le-au dat voie să voteze„, a spus Mazăre.

Acesta a precizat că fotomodele sunt speriate, ele având doar rolul de a promova turismul și pentru a obține contracte pentru prezentări de modă, iar acum se trezesc anchetate de către polițiști.

Vă daţi seama că fetele sunt speriate. Ele au venit la mare ca să promoveze turismul, au venit să apară în nişte prezentări de modă şi sunt târâite şi anchetate de către poliţişti că de ce au votat„, a precizat edilul.

Primarul din Constanța a mai spus că este strict treaba sa cum le-a convins pe respectivele fete să vină la vot.

Asta cu convinsul…stau şi mă uit la voi, la televiziuni şi toţi aţi făcut apel către populaţie să vină la vot, încercând să-i convingeţi să vină la vot. Asta face parte din treaba mea, e o datorie, un drept, nu înţeleg, chiar nu înţeleg, e o nebunie ce se întâmplă, e de Kafka, de spital de nebuni. Cum le-am convins ? Treaba mea, am metodele mele„, a spus, zâmbind, Radu Mazăre.

Primarul Constanței Radu Mazăre este cercetat de Parchet pentru fapte de corupție în urma referendumului. Potrivit anchetei, Mazăre ar fi încălcat mai multe puncte din legea referendumului.

PDL a făcut plângere împotriva primarului. Dosarul face referire în special la faptul că Mazăre a dus la vot un grup de tinere îmbrăcate în costum de baie.

Vezi AICI mai multe detalii despre cercetările pe numele lui Radu Mazăre.