Radu Mazăre, „trădat” de actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău. Schimbare la 180 de grade (VIDEO)

Radu Mazăre, „trădat de actualul primar al Constanței, Decebal Făgădău. Schimbare la 180 de grade (VIDEO)
Foto: Inquam Photos

Decebal Făgădău, primarul Constanței, succesorul lui Radu Mazăre în funcție, se dezice de fostul său apropiat și coleg de partid.

Decebal Făgădău și Radu Mazăre sunt cunoscuți pentru activitatea din PSD, dar și pentru relația de prietenie. De curând, succesorul excentricului politician a declarat că și-a început activitatea politică fără a ține cont de „numele grele” de la acea vreme.

„Nu am intrat așa, încântat de un curent sau altul, o ideologie sau alta, de un personaj sau altul”, a declarat Făgădău la o emisiune TV.

Totuși, afirmațiile aceluiași Făgădău îl contrazic pe acesta. În urmă cu câțiva ani, actualul primar suspina după Radu Mazăre. După declarații, s-ar fi spus că sunt frați de sânge.

„Eu am venit în partid pentru Radu Mazăre. Vă dați seama că aș dori să vorbesc cu Radu Mazăre, abia aștept să-l aud, să văd ce face dacă e bine, dacă e sănătos”, a declarat Făgădău.

Contradicțiile lui Decebal Făgădău (VIDEO)

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Radu Mazăre, condamnat pentru afaceri cu terenurile statului

Radu Mazăre a fost plecat din România din decembrie 2017, când s-a stabilit în Madagascar pentru a construi un complex de bungalow-uri pe malul Oceanului Indian. După ce a fost condamnat în România, fostul primar al municipiului Constanța a făcut multiple demersuri în Madagascar pentru a obține azil politic.

Cu toate acestea, autorităţile din Republica Madagascar au informat, pe 14 mai, că au admis extrădarea lui Mazăre. Poliţia Română a demarat, de îndată, formalităţile necesare aducerii în ţară a acestuia. O escortă formată din poliţişti români s-a deplasat în Madagascar pentru preluarea lui Radu Mazăre.

După 11 ani de procese, Radu Mazăre a fost condamnat de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție la nouă ani de închisoare, cu executare, în dosarul retrocedărilor în care, inițial, primise o pedeapsă cu suspendare.