Raluca Prună, despre numirea șefului DNA: Rezultatele cuantificabile mă determină să aplic legea și să reînvestesc pe procurorul șef (VIDEO)

Raluca Prună, despre numirea șefului DNA: Rezultatele cuantificabile mă determină să aplic legea și să reînvestesc pe procurorul șef (VIDEO)
Foto: Captură video

Raluca Prună a vorbit, vineri, într-un interviu pentru Știrile B1 TV, despre numirile care vor avea loc în acest an – de procuror general și șef al DNA.

Ministrul Justiției a recunoscut, în privința Laurei Codruța Kovesi, că are în vedere reînvestirea în funcție.

„Funcția devine vacantă la mijlocul lunii mai. Legea prevede posibilitatea reînvestirii. Mă gândesc că e absolut logic ca cineva care a avut rezultate care sunt cunatificabile, statistice, reiesc din bilanțul anual, trebuie să nu fim ipocriți și să ne jucăm de-a procedura. Aștept bilanțul DNA. Toate datele mă determină să cred că ceea ce am de făcut e un lucru simplu. Să aplic legea și să reînvestesc pe procurorul șef”, a declarat Prună.

Raluca Prună, despre numirea șefului DNA

#DIRECT_ONE_ty9svd#

Ministrul a ținut să precizeze că meritele lui Kovesi sunt recunoscute și la nivel internațional.

„Sunt un reper în funcționarea instituțională. Acestea notează progresele remarcabile sub conducerea doamnei procuror șef Kovesi”, a spus Prună.

În ceea ce privește numirea procurorului general, Prună afirmă că integritatea a devenit un criteriu eliminatoriu. (Detalii AICI)

Ultima oră
19:44 - Augustin Zegrean, despre sesizarea Guvernului la CCR: Nu era cazul să se facă. Să nu se mire că vine Comisia Europeană și menține MCV-ul până la sfârșitul lumii (VIDEO)
19:39 - Români judecați pentru fraude de 733.000 de euro în Germania. Cum au încasat alocații pentru copii pe care nu-i au
19:31 - Contre dure pe tema certificatului verde COVID, în direct, pe B1 TV. „Dacă spui că ești discriminat, ești prost sau ipocrit!”. Reacția lui Claudiu Târziu (VIDEO)
19:12 - Ionel Dancă: Urât mod a ales Florin Cîțu să intre în politica la vârf. Să fii salvat în funcție de mână cu Valer Dorneanu și Marcel Ciolacu, folosind practici PSD și călcând în picioare democrația, e o rușine
18:50 - Cseke Attila, despre certificatul de vaccinare: Este o metodă de responsabilizare a societății și de a lăsa deschisă economia
18:48 - Veste mare pentru fanii Rapid: Când va fi deschis noul stadion din Giulești (VIDEO)
18:47 - Florin Cîțu: E nevoie de eforturi suplimentare pentru a face față valurilor de scumpiri. Greul nu poate fi transferat doar consumatorilor
18:31 - Ludovic Orban: Se spune în PNL că USR-iştii o să cedeze. Cea mai mare minciună! Ei au renăscut și s-au solidarizat. Ar trebui să ne înţelegem cu ei, să refacem coaliţia până nu prind gustul Opoziţiei (VIDEO)
18:14 - CNCAV: 11.189 de persoane vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore
17:50 - Utilizarea frigiderului: cum să economisiți energie și să păstrați alimentele în siguranță