Raluca Turcan: Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor. Am avut o întâlnire constructivă cu reprezentanții acestora

Raluca Turcan: Schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor. Am avut o întâlnire constructivă cu reprezentanții acestora
Foto: Raluca Turcan / Facebook

Raluca Turcan a declarat, pe pagina sa de Facebook, că schema de ajutor de stat pentru cultură va fi definitivată tot cu sprijinul artiştilor. Aceasta a mai menționat că în cursul zilei de marţi, a avut o nouă serie de discuţii cu reprezentanţii artiştilor din România.

„Ideea de la care am plecat când am gândit schema de ajutor de stat pentru cultură a fost să ajutăm întregul mediu cultural-creativ şi avem în vedere aproximativ 100 de milioane de euro pentru o schemă de ajutor de stat dedicată. Este important să vedem câţi artişti vor aplica pentru această schemă”, a afirmat ea.

În urma întâlnirii, a fost prelungită perioada în care potenţialii beneficiari se pot înscrie în Registrul Sectorului Cultural până pe 9 decembrie.

„Am anunțat că intenționăm sa prelungim până în iunie 2021 acordarea indemnizației pentru persoanele fizice care obțin venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturile conexe. Acestea pot aplica lunar pe platforma https://aici.gov.ro foarte simplu, în baza unei copii a unui contract de drepturi de autor și drepturi conexe din ultimele 9 luni anterior declanșării stării de urgență”, a scris Raluca Turcan, care a mai menționat că „vom avea întâlniri și dezbateri zilnice cu toți reprezentanții artiștilor, lucrătorilor culturali, companiilor de tehnică pentru evenimente, ONG-urilor și organizatorilor de evenimente pentru definitivarea schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural”.

„Artiștii reprezintă inima sectorului cultural, iar acest lucru ne dorim să reiasă din actuala schemă de ajutor de stat. Suntem conștienți de faptul că cei care activează în sectorul cultural au nevoi și așteptări diferite. Vorbim de artiști, actori, interpreți, personalul angajat în aparatul tehnic și întreg ecosistemul cultural. În acest moment actul normativ este în dezbatere publică. Banii trebuie să ajungă echitabil, acolo unde este cea mai mare nevoie de ei, să salveze zonele aflate în acest moment în dificultate și să încurajeze performanta artistică. Acum propunerile sunt binevenite”, a conchis aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)