Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)

Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
foto: Facebook @ Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, l-a acuzat pe actualul președinte al formațiunii, Ludovic Orban, că a afirmat în timpul unei discuții la sediul din Modrogan „că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, că va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze”. „A reușit performanța asta”, a completat eurodeputatul, joi seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a spus Rareș Bogdan, pe B1 TV, despre Ludovic Orban și competiția din PNL

„Ar fi trebuit să fie un festival al democrației, ar fi trebuit să fie o luptă de idei și de platforme. Noi, cei de lângă Florin Cîțu, împreună cu Emil Boc, cu amiralul Chițac, cu Robert Sighiartău, Florin Roman, Alina Gorghiu, Gheorghe Flutur și toți ceilalți colegi, Lucian Bode, Virgil Popescu, Iulian Dumitrescu, asta am încercat să facem. La asta ne-am gândit, că va fi pur și simplu o discuție pe platforme și pe abordarea pe investiții, pe ceea ce urmează, pe reforme. Din păcate, trebuie să vă spun că a existat o discuție în sediul din Modrogan în care președintele partidului a afirmat că nu va sta piatră pe piatră – actualul președinte al partidului, nu viitorul președinte al partidului – și că nu va fi o bătălie de idei, că va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze. A reușit performanța asta. Mie îmi pare extrem de rău, regret că a reușit să facă acest lucru”, a declarat Rareș Bogdan.

Eurodeputatul spune că nu a luat afirmațiile lui Ludovic Orban în serios.

„Nu l-am luat în serios, nu mie mi-a zis direct, le-a zis lui Robert și altor colegi care erau acolo. Eu nu am crezut asta, am crezut că până la urmă va înțelege că noi trebuie să rămânem uniți. Noi, de duminică seară, trebuie să ne ocupăm să strângem partidul – și îl vom strânge în spatele lui Florin Cîțu și al colegilor mei”, a adăugat el.

Întrebat dacă a fost vorba despre o amenințare personală, Rareș Bogdan a afirmat: „Nu, nu, în general așa, nu pe cineva anume. Cert este că ce s-a întâmplat nu a semănat deloc cu o campanie clasică internă într-un partid. A semănat foarte mult cu primaries-ul american când a fost desemnat Donald Trump și când Marco Rubio, Ted Cruz și senatorul defunct – Dumnezeul să-L odihnească! – John McCain erau extrem de corozivi cu Donald Trump, dar trebuie spus ceva, și asta pentru toți cei care ne privesc și sunt în număr mare care ne privesc, mulți vin mâine spre București, delegați ai noștri, dumneavoastră aveți un public de dreapta numeros. Trebuie spus ceva, toți aceștia, în frunte cu Ted Cruz, l-au apărat pe Donald Trump atunci când senatorii americani au încercat să provoace impeachment, atunci când senatorii americani au încercat să îl suspende”.

„Eu cred că toți cei care astăzi din diverse motive, unele ce țin de o anumită datorie morală, altele de o anumită prietenie, altele de o apreciere sinceră, se află lângă Ludovic Orban trebuie să înțeleagă că își au locul lor în Partidul Național Liberal, că Ludovic Orban are un loc în galeria președinților Partidului Național Liberal”, a mai declarat Rareș Bogdan.