Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)

Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
Foto: Rareș Bogdan / Facebook

Prim-vicepreședintele liberalilor, Rareș Bogdan, s-a arătat încrezător că foștii parteneri de guvernare își vor reevalua poziția față de Florin Cîțu și vor reveni la guvernare după finalizarea alegerilor interne din PNL și din USR PLUS.

La „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, joi seară, pe B1 TV, eurodeputatul a vorbit și despre scenariul unei guvernări minoritare, spunând că la ora actuală Guvernul Cîțu are nevoie de încă 45-50 de parlamentari pentru a trece legi, parlamentari pe care i-ar putea lua chiar de la USR PLUS pentru că acolo există și oameni care „nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud, vor să mai meargă să și facă ceva”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Rareș Bogdan, pe B1 TV, despre scenariul post-congrese și negocierile cu USR PLUS

Întrebat cum poate PNL să susțină un guvern minoritar dacă nu ajunge la o înțelegere cu USR PLUS, Rareș Bogdan a răspuns: „Negociind fiecare lege, negociind cu parlamentarii. Noi avem în total, cu UDMR și minorități, o nevoie pentru a ține Guvernul și a trece anumite legi de încă 45-50 de parlamentari, pe care îi putem lua de la USR PLUS, pentru că acolo există mulți oameni conștienți și eu sunt absolut convins că sunt oameni care doresc să continue guvernarea pentru că e o promisiune luată în fața alegătorilor. Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud, vor să mai meargă să și facă ceva. Poți să stai într-o revoluție continuă, dar întrebarea e în fața alegătorilor, `nu vrei să schimbi ceva?`. Avem doi ani și nouă luni fără alegeri, avem bani cât n-a avut niciun guvern, nu vreți să schimbăm ceva în țara asta?”.

„Ne bazăm că cei din USR PLUS în cele din urmă, după terminarea bătăliilor interne din PNL și USR PLUS, adică în maxim 10 zile, după ce Florin Cîțu va fi reîncărcat cu o energie fantastică a președintelui Partidului Național Liberal, un partid de 240.000 de membri, cu o istorie fabuloasă, vor înțelege că noi nu avem motiv să renunțăm la domnia sa și își vor reevalua poziția față de Florin Cîțu, și vor continua, iar noi vom veni cu reguli precise – că nu mai stăm fără reguli, nu mai stăm fără calendar să fim acuzați”, a adăugat el.

Prim-vicepreședintele PNL s-a arătat încrezător că Florin Cîțu va obține la congresul de sâmbătă cel puțin două treimi din voturi, cu condiția ca delegații să înțeleagă „momentul istoric”.

„Eu vreau ca delegații Partidului Național Liberal prezenți la congres să înțeleagă că Partidul Național Liberal trebuie să rămână unit, trebuie să continue parteneriatul cu președintele Iohannis și trebuie să continue să guverneze România performant, având toate auspiciile pentru a face asta. Îi rog să fie conștienți, să se gândească nu doar la Florin Cîțu, ci și la liderii care sunt în jurul lui Florin Cîțu și care reprezintă leadership-ul partidului în proporție de 90%, și îi rog foarte mult să înțeleagă că pentru acest moment al României și pentru următorii ani de zile soluția Florin Cîțu este cea mai bună. Eu cred, cu ajutorul bunului Dumnezeu și al votului delegaților colegilor noștri, că Florin Cîțu va lua un procent de minim două treimi dintre delegați, dar asta doar dacă delegații noștri, care au fiecare votul în mână, vor înțelege momentul istoric prin care trecem”, a mai afirmat Rareș Bogdan.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare