Răspunsul lui Marcel Ciolacu, întrebat dacă se vor mai construi cele opt spitale regionale promise de PSD

Răspunsul lui Marcel Ciolacu, întrebat dacă se vor mai construi cele opt spitale regionale promise de PSD
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Marcel Ciolacu, liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, a declarat, duminică seară, că abordarea în privința construirii celor opt spitale regionale, promise de social-democrați, ar putea fi schimbată.

Ciolacu, despre spitalele regionale promise de PSD

Întrebat dacă se vor mai construi cele opt spitale regionale, liderul social-democraților a răspuns: „Trebuie aceeaşi abordare ca la infrastructură. Presupun că mâine (luni, 6 decembrie) avem prima şedinţă de coaliţie. Fiecare dintre noi avem lucrurile acestea trecute pe lista de discuţii. Nu mai avem voie să nu facem”.

„Nu ştiu dacă abordarea va fi de opt spitale acum, după această pandemie. Aştept specialiştii să ne spună dacă e bine să facem opt sau numai patru şi să ne întoarcem şi la satul românesc, să aibă lumea și acolo acces la sănătate. Pandemia ne-a arătat că filozofia s-a modificat puţin”, a mai spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu susține că USR e de vină pentru problemele sistemului sanitar

Liderul PSD a ținut să dea vina pe USR pentru problemele sistemului sanitar și pentru modul în care a fost gestionată până acum pandemia de coronavirus.

„E inadmisibil cum a condus USR Ministerul Sănătăţii. Văd că mai scot capul de parcă nu au fost la guvernare… Tot ce s-a întâmplat în sistemul de sănătate, nu numai cu COVID – neaccesul bolnavilor cronici la sistemul de sănătate şi altele – eu sper să răspundă penal.

Nu numai corupția ucide, ci şi incompetența şi neglijenta. Când îţi asumi asemenea demnități trebuie să te uiți în oglindă dacă faci faţă sau nu mai ales în momente atât de grele”, a susținut Ciolacu.