Relu Fenechiu: Voi demisiona din toate funcțiile de conducere din PNL dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni

Relu Fenechiu: Voi demisiona din toate funcțiile de conducere din PNL dacă Băsescu se întoarce la Cotroceni

Încă un liberal amenință cu demisia. După ce Crin Antonescu promitea în urmă cu o lună că se va retrage din politică, a venit rândul vicepreședintelui PNL, Relu Fenechiu să anunțe că va renunța la orice funcție daca președintele Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni.

Invitat la o emisiune TV, Relu Fenechiu a declarat că va demisiona din orice funcţie deţinută în cadrul PNL dacă Traian Băsescu va reveni la Cotroceni. Liberalul a anunţat că juriştii USL caută o soluţie pentru ca referendumul din 29 iulie să fie validat, deşi prezenţa la urne a fost de sub 50%.

„În condiţiile în care Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni, eu am spus că voi demisiona din toate funcţiile de conducere din PNL. Deocamdată nu s-a întors şi luptăm în continuare. Vor fi oameni care vor analiza dacă această campanie pentru referendum a fost bine facută sau nu”, a declarat Fenechiu la Digi 24.

Acesta a vorbit prima dată despre retragere chiar dinainte de referendum. Un angajament asemănător îşi lua în urmă cu trei săptămâni şi actualul preşedinte interimar al României, Crin Antonescu.

„Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu Crin Antonescu ma retrag definitiv din viaţa politică”, a anunțat Antonescu, pe 6 iulie.

După  doar câteva zile însă, liderul PNL a retractat cele spuse. De asemenea premierul Victor Ponta a dat luni asigurări că Antonescu rămâne candidatul Uniunii la preşedinţie deşi a pierdut pariul făcut.