Robert Negoiță îi cere Primarului General al Capitalei măsuri urgente pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

Robert Negoiță îi cere Primarului General al Capitalei măsuri urgente pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân
Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Robert Negoiță îi cere Primarului General al Capitalei să ia măsuri pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, după ce o femeie a fost ucisă de maidanezi, sâmbătă pe malul Lacului Morii. Primarul sectorului 3 a publicat un mesaj pe pagina de Facebook în care anunță că i-a trimis Primarului General o scrisoare prin care îi cere o ședință în cadrul căreia să se stabilească măsurile ce trebuie luate rapid pentru prevenirea altor tragedii asemănătoare cu cea de sâmbătă.

„Da, știu că este weekend prelungit pentru cei mai mulți, dar în administrația locală chiar nu putem pune pauză. Și, din păcate, iată că apar și situații, deosebit de grave, ce impun mobilizare și intervenții eficiente de îndată.
  • I-am trimis astăzi Primarului General o scrisoare prin care îi cer să convoace URGENT o ședință cu toate primăriile de sector pentru a discuta și stabili măsurile ce trebuie luate rapid în vederea soluționării problemei periculoase a câinilor fără stăpân.
  • Fac și aici un apel către domnul Primar General în acest sens și îmi exprim, în numele comunității Sectorului 3, toată deschiderea și disponibilitatea de a ajuta activ la soluționarea acestor probleme.
Am sprijinit și vom sprijini și în continuare acțiunile derulate de Primăria Generală, prin ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București), pe raza Sectorului 3.
Dar, dată fiind situația în care s-a ajuns și faptul că fenomenul câinilor fără stăpân pare ca a scăpat de sub control, cred că este imperios necesar să existe un plan coerent de acțiune și intervenție rapidă pe care doar Primăria Generală îl poate și trebuie să îl pună în mișcare.
Lipsa reacției, în acest moment, nu este o variantă! Și sper ca, azi sau în zilele ce vin, domnul Primar General să ne convoace la o discuție constructivă”, a transmis Robert Negoiță.

Anchetă internă la Poliţia Locală Sectorul 6

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 a anunțat că a demarat o anchetă internă la Poliţia Locală după moartea Anei Oroș Daraban. Edilul a readus în discuție și problema adăposturilor de animale pline,  a condițiilor deplorabile din aceste facilități, dar și a eutanasierii.

„Noi am demarat deja propria anchetă internă la Poliţia Locală! Nu fuge nimeni de răspundere! Eu nu fug de răspundere, niciodată nu voi fugi de răspundere! Îmi pare nespus de rău pentru ce s-a întâmplat, de acum înainte ma voi ocupa personal de acest subiect. În paralel solicit Consiliului General să facă o comisie care să evalueze activitatea ASPA.”, a transmis primarul sectorului 6.

Zeci de maidanezi și câini de luptă pe câmpul de lângă Lacul Morii

O femeie și-a găsit sfârșitul sâmbătă dimineață, în București, sfâșiată de o haită de câini. Victima alerga pe malul Lacului Mori când a fost atacată. La sosirea ambulanței, femeia era deja decedată. Victima ar fi fost atacată de maidanezi și în 2022, când ar fi ajuns la spital cu multiple mușcături la nivelul capului și membrelor. Locuitorii din zonă spun că pe câmpul unde a avut loc tragedia sunt zeci de maidanezi, dar și câini de luptă care sunt crescuți de vecini, care nu sunt supravegheați și ies din curți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo
18:39 - „Doamne, hai că nu suntem pierduți!”. O ambulanță blocată în zăpadă a fost împinsă de un grup de petrecăreți. Tinerii au mers 2 kilometri prin viscol pentru a ajunge la autospecială (VIDEO, FOTO)