România ar putea scăpa de MCV în 2021. Ludovic Orban: Suntem extrem de preocupați în a asigura o îmbunătățire substanțială a legislației și a cadrului general de organizare și funcționare a sistemului de justiție

România ar putea scăpa de MCV în 2021. Ludovic Orban: Suntem extrem de preocupați în a asigura o îmbunătățire substanțială a legislației și a cadrului general de organizare și funcționare a sistemului de justiție
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, a salutat anunțul făcut de Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene, potrivit căruia România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare chiar în anul 2021.

Ce a declarat Ludovic Orban, după ce vicepreședinta Comisiei Europene a anunțat că România ar putea scăpa de MCV în 2021

„Salut anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, potrivit căruia România ar putea scăpa de MCV chiar anul acesta.Această veste reprezintă o recunoaștere a efortului și a angajamentului Guvernului PNL, precum și a actualei coaliții de guvernare, de îndreptare a legilor justiției promovate de PSD în perioada 2017-2019 și oprite prin Referendumul pentru justiție din 2019 inițiat de presedintele Klaus Iohannis”, a scris Ludovic Orban, miercuri seară, pe Facebook.

Demnitarul liberal a precizat că, în cadrul videoconferinței cu vicepreședinta Comisiei Europene, a transmis că „România este pe un drum bun în privința respectului față de statul de drept”.

„Am transmis astăzi, în cadrul videoconferinţei cu vicepreşedintele Comisiei Europene, că România este pe un drum bun în privinţa respectului faţă de statul de drept, iar Guvernul format de noua coaliţie are o poziţie clară de toleranţă zero faţă de corupţie.Suntem extrem de preocupaţi în a asigura, prin dezbatere publică, parlamentară, o îmbunătăţire substanţială a legislaţiei şi a cadrului general de organizare şi funcţionare a întregului sistem de justiţie”, a adăugat Ludovic Orban.

Salut anunțul făcut de vicepreşedintele Comisiei Europene, Vera Jourova, potrivit căruia România ar putea scăpa de MCV…

Publicată de Ludovic Orban peMiercuri, 17 martie 2021

Ludovic Orban: Suntem convinși că în curând România poate să iasă de sub MCV

Coaliția de guvernare, spune președintele PNL, este convinsă că în curând România ar putea să iasă de sub MCV.

„Evoluțiile statului de drept în România, din punctul nostru de vedere, sunt foarte bune. Pentru coaliția de guvernare, statul de drept, independența justiției, independența în fața legii sunto prioritate. Suntem convinși că în curând România poate să iasă de sub Mecanismul de Cooperare și Verificare, evident, făcând pași înainte pe baza recomandărilor Comisiei Europene. Nu-mi place să dau termene. Important este să facem pași înainte, cum este desființarea Secției speciale, îmbunătățirea legislației în domeniul penal, a legislației celor trei legi ale justiției”, a spus șeful PNL.