SCANDAL în Comisia SRI: “Nu s-a respectat PROCEDURA! Membrii au aflat din presă despre persoana invitată”

SCANDAL în Comisia SRI: “Nu s-a respectat PROCEDURA! Membrii au aflat din presă despre persoana invitată”

Mulţi dintre membrii comisiei au aflat din presă despre audierea de joi a fostului şef ANI, Horia Georgescu, a declarat deputatul USR, Lucian Stanciu-Viziteu , care a solicitat președintelui Comisiei, Claudiu Manda să respecte procedurile parlamentare.

Domnule Manda, când începe şi comisia de control a SRI să respecte procedurile? Îi solicit încă o dată domnului Claudiu Manda, preşedintele comisiei de Control SRI, să respecte procedurile parlamentare şi pe proprii colegi din comisie şi să nu ne mai pună în situaţia de a afla din mass-media despre audierile programate a avea loc în doar câteva ore. Astăzi îl vom audia în cadrul comisiei de control SRI pe fostul şef al Agenţiei de Integritate, domnul Horia Georgescu, însă majoritatea membrilor comisiei au aflat despre această audiere din presă. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, săptămâna trecută fiind în aceeaşi situaţia cu audierea domnului Soviani”, transmite deputatul USR, într-un comunicat de presă.

El spune că procedura parlamentară prevede ca membrii comisiei să fie informaţi cu cel puţin 24 de ore înainte că urmează să aibă loc o audiere.