Scandal în coaliție. Daniel Zamfir (PSD): „Alexandru Muraru (PNL) s-a trezit vorbind singur” / Liberalul Ionuț Stroe încearcă să-i liniștească pe partenerii social-democrați (VIDEO)

Scandal în coaliție. Daniel Zamfir (PSD): „Alexandru Muraru (PNL) s-a trezit vorbind singur” / Liberalul Ionuț Stroe încearcă să-i liniștească pe partenerii social-democrați (VIDEO)
Marcel Ciolacu (PSD) și Nicolae Ciucă (PNL). Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Senatorul PSD Daniel Zamfir l-a acuzat pe deputatul PNL Alexandru Muraru că „s-a trezit vorbind singur” când a spus că e posibil ca rotativa premierilor să nu se mai întâmple. În scandal a intervenit și Ionuț Stroe, purtătorul de cuvând al PNL, care a ținut să-i liniștească pe partenerii de la PSD, dând asigurări că vor da ei premierul de anul viitor.

Potrivit protocolului coaliției de guvernare, în 2023 se vor schimba premierul și mai mulți miniștri. Dacă acordul chiar va fi pus în aplicare, liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, nu va mai fi prim-ministru, locul său urmând a fi luat de Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Ce declarase Alexandru Muraru despre rotația premierilor

„Personal cred că trebuie să vedem cum va arăta situaţia geopolitică la momentul acela, pentru că a schimba un premier cu un an înainte de alegeri în plin conflict la marginea graniţelor României nu cred că fi un semnal bun. Şi Marcel Ciolacu a spus la un moment dat, înainte ca premierul Nicolae Ciucă să fie şi preşedinte PNL că dacă lucrurile merg bine în coaliţie şi la guvernare nu este sigur că va mai fi realizată rotativa”, a afirmat, pentru News.ro, liderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru.

Reacții la declarația lui Muraru care a încins spiritele în coaliție

„Domnul Muraru s-a trezit vorbind singur. (…) E o chestiune lansată doar de domnul de la Iași, având situația dificilă în care se află domnia sa, cu domnul Chiria judecat pentru corupție, cu domnul Alexe judecat pentru corupție. A lansat o fumigenă. Noi suntem preocupați de cu totul altceva decât să rezolvăm problema din organizația Iași. Problema acestei coaliții este să rezolvăm cu prețul energiei, am insistat cu reglementarea prețului energiei pentru a opri creșterea inflației. Noi plătim energia electrică de trei ori mai mult decât plătește Spania”, a declarat senatorul PSD Daniel Zamfir pentru Digi24, potrivit G4Media.

La rândul său, într-o intervenție în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV, Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a ținut să dea asigurări că rotativa se va produce. El a spus că nu e cazul ca Muraru să fie sancționat pentru declarația sa, dat fiind că în PNL e asigurată libertatea de exprimare, iar aceasta e o situație din care se poate învăța o lecție.

„În situația respectivă (la care a făcut referire Muraru) dl Ciolacu exprima o idee care practic ar putea să dezavantajeze. N-ar fi fost o tragedie pentru dânsul, care oricum e prezumtiv premier chiar în declarațiile colegilor de partid. N-ar fi fost o tragedie, așa am înțeles eu din declarația dânsului, dacă n-ar fi preluat portofoliul de premier. La fel, discutăm ipoteze, situații, speculații… Haideți să ne facem datoria și obligațiile la guvernare și sigur martie 2023 va confirma ce susțin acum, că protocolul va fi semnat și rotația se va produce”, a mai declarat Ionuț Stroe, pentru B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe