Scandal la citirea moțiunii de cenzură. Florin Roman, acuzat că a confiscat microfonul și că refuză să îi dea cuvântul șefei Senatului, Anca Dragu / PSD și PNL au votat cot la cot pentru a opri accelerarea moțiunii de cenzură

Scandal la citirea moțiunii de cenzură. Florin Roman, acuzat că a confiscat microfonul și că refuză să îi dea cuvântul șefei Senatului, Anca Dragu / PSD și PNL au votat cot la cot pentru a opri accelerarea moțiunii de cenzură

Deputatul Bogdan Rodeanu a citit textul moţiunii de cenzură. Scandalul și schimbul dur de replici a continuat. Deputatul PSD Alfred Simonis a atras atenţia că trebuie respecte formulele de adresare exacte din document

UPDATE // Propunerea USR PLUS privind introducerea pe ordinea de zi a calendarului pentru votarea moțiunii de cenzură  a picat la vot cu 117 voturi pentru și 217 voturi împotrivă.  Parlamentarii PSD au votat cot la cot cu cei ai PNL. Propunerea care oferea posibilitatea votării mai rapide a moțiunii de cenzură a picat la vot.

UPDATE // Un schimb dur de replici a avut loc între Alina Gorghiu și președintele AUR George Simion. La un moment dat, Alina Gorghiu a strigat către George Simion „că urlă ca o maimuță”.

La presiunile parlamentarilor AUR, Roman nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind îndepărtat. Liderul AUR, George Simion, l-a acuzat de uzurpare de calităţi oficiale, iar parlamentarii AUR i-au strigat lui Roman: „Pleacă, mafiotule!”.

Senatorul PNL Alina Gorghiu i-a numit huligani pe parlamentarii AUR care au intervenit determinând cu scandal plecarea lui Florin Roman de la Tribună.

UPDATE // Ședința comună a Camerei Deputaților și a Senatului a fost reluată de la capăt, cu Anca Dragu, președinte de ședință, după ce deputatul PNL Florin Roman a fost alungat de la prezidiu.

Vicepreședintele Florin Roman a fost ridicat de pe scaunul de la prezidiu de parlamentarii AUR. Președintele Camerei Deputaților, Anca Dragu a preluat conducerea ședinței de plen.

Ședința de plen în care se citește moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR a început.  Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR PLUS, a cerut o nouă ordine de zi, care să includă calendarul moțiunii de cenzură.

Deputatul PNL Florin Roman a fost acuzat că a confiscat microfonul de la prezidiu și că nu o lasă pe președintele Senatului, Anca Dragu, să conducă ședința.

Acesta a refuzat să supună la vot cererea USR PLUS pentru stabilirea unui nou calendar al moțiunii de cenzură.

Liderul PSD, Alfred Simonis atrage atenția că trebuie supusă votului ordinea de zi stabilită de către Birourile Permanente reunite.

Florin Roman, vicepreședinte al Camerei, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile a refuzat să îi dea cuvântul Ancăi Dragu. În cele din urmă, Florin Roman a fost forțat de ceilalți parlamentari USR PLUS și de chetor să părăsească prezidiul.