Șeful PSD Bihor renunță la mandatul de consilier județean. Ioan Mang vrea un post de parlamentar

Șeful PSD Bihor renunță la mandatul de consilier județean. Ioan Mang vrea un post de parlamentar
Foto: Facebook/ Ioan Mang

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi ales consilier în 27 septembrie, a renunţat la mandat după prima şedinţă a noului for judeţean. Mang se înscrie în cursa din 6 decembrie 2020, pentru un post de parlamentar.

Ioan Mang renunță la funcția de consilier județean și candidează la parlamentare

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunțat, vineri, că renunță la mandatul de consilier, imediat după prima şedinţă a noului for judeţean. Mang, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, vrea să se întoarcă la București, în politica centrală. Elva deschide lista candidaţilor PSD Bihor pentru Camera Deputaţilor, pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Având în vedere că sunt candidat la Parlamentul României şi pentru a mă putea ocupa mult mai bine de campania electorală, am decis să demisionez din Consiliul Judeţean, de la 1 noiembrie, şi să las locul următorului de pe listă şi să ne reprezinte în continuare în Consiliul Judeţean”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Ioan Mang.

Consilierul supleant va fi economista Ioana Bara, care va intra în comisia economică în locul lui Ioan Mang. În noul Consiliu Judeţean, dintre cei 34 de consilieri, 22 sunt din partea PNL, iar UDMR şi PSD au câte şase consilieri.

Cine este Ioan Mang

Ioan Mangeste născut la data de 15 iulie1958, în Ineu,judeţul Arad. Mangeste un profesor universitar laUniversitatea din Oradea, fost ministru al Educaţiei înguvernul Ponta, timp de 8 zile.

Mang a demisionat la scurt timp după numire, din funcţia de ministru al Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, după ce în presă s-a dovedit că aplagiatmai multe lucrări şi articole ştiinţifice.El a fost cercetat de către consiliul de etică (CNECSDTI).

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării a publicat raportul final al anchetei care l-a vizat pe Mang, concluzionând că acesta e vinovat doar de plagierea, şi aceea parţială, a unui singur articol. În legătură cu celelalte şase, eticienii au considerat că, fiind semnate împreună cu alţi „autori”, vina le aparţine acestora. Inclusiv soţiei sale, Erica Mang.

Ministrul care i-a urmat, Liviu Pop, a schimbat componenţa consiliului de etică (Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, CNECSDTI) şi regulamentul lui de funcţionare, la doar cîteva zile inaintea pronunţării cu privire la plagiatul lui Mang. Foştii membri, oameni de ştiinţă cu renume şi activitate internaţională, au fost înlocuiţi cu oameni de anvergură locală.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL