Senatorul PSD Toni Greblă: „USL nu mai are ce face. CCR va invalida referendumul”

Senatorul PSD Toni Greblă: „USL nu mai are ce face. CCR va invalida referendumul”

În timp ce co-liderii USL mai speră într-o victorie la referendum, senatorul PSD Toni Greblă, președinte al Comisiei Juridice, susține că nu crede că USL mai are vreo șansă, iar judecătorii CC vor declara referendumul invalid.

„Pobabil că CCR ar fi trebuit să mediteze mai demult că în România nu mai sunt de mult 18 milioane de români cu drept de vot, având în vedere şi recomandările Comisiei de la Veneţia. Nu cred că CCR va da alt verdict decât invalidarea referendumului. USL nu mai are ce face în acest moment”, a declarat senatorul pentru Gândul.

Preşedintele Biroului Electoral Central, Gabriela Bogasiu, a anunțat miercuri, la ora 10:30, rezultatele finale pentru referendumul de duminică. Procesele verbale au fost trimise la CCR, ședința judecătorilor fiind programată să înceapă la ora 14:00.

Potrivit datelor BEC, au fost numărate voturile din 100% din secțiile de votare, prezența fiind de 46,24%, respectiv 8.459.053 de alegători.

Voturi valabil exprimate cu răspunsul DA sunt 7.403.836, care reprezintă 87,52%, în timp ce voturi valabil exprimate cu răspunsul NU sunt 943.375, care reprezintă 11,15% din voturile totale. Voturi nule au fost 111.841, ce reprezintă 1,32%.