Sorin Cîmpeanu: 135.000 de angajați din învățământ vaccinați anti-COVID-19, dintre care 45.000 au făcut și rapelul. Aproape 50% dintre cadrele didactice sunt vaccinate (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: 135.000 de angajați din învățământ vaccinați anti-COVID-19, dintre care 45.000 au făcut și rapelul. Aproape 50% dintre cadrele didactice sunt vaccinate (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Un număr de 135.000 de angajați din sistemul de învățământ au fost vaccinați anti-COVID-19, dintre care 45.000 au primit și doza de rapel, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, care a precizat că datele nu includ imunizările efectuate miercuri și joi, precum și căau fost vaccinate aproape jumătate dincadrele didactice.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre vaccinarea anti-COVID-19 a angajaților din învățământ

„N-avem încă datele la finalul acestei zile. Ultimele date pe care le avem cu privire la vaccinarea personalului din învățământ arată un număr de 135.000 de angajați din învățământ vaccinați (…). Raportându-ne la cadrele didactice, într-adevăr, sunt aproape 50% din cadre didactice vaccinate. Din acest număr de 135.000 de angajați vaccinați, 45.000 au făcut și rapelul, 90.000 așteaptă să facă rapelul. Repet, aceste date nu includ vaccinările din cursul zilei de ieri și de astăzi, așteptăm raportările”, a precizat Sorin Cîmpeanu, joi seară, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Ministrul Educației s-a arătat de părere că vaccinarea angajaților din învățământ „merge foarte bine”.

„Am spus, am declarat chiar astăzi, că au fost momente în care m-am temut că nu se vor prezenta la vaccinare toți cei 60.000 de angajați, în cea mai mare parte cadre didactice, care s-au înscris pentru vaccinare în centrele dedicate personalului din învățământ. Această teamă a fost risipită și nu numai că au venit toți cei 60.000, dar au venit și peste 3.000 în plus. Au fost peste 63.000 de cadre didactice în cea mai mare parte, care s-au vaccinat în aceste centre speciale. Unele dintre ele au început zilele acestea, astăzi, mâine, să facă și rapelul. Este vorba de cei (cu vârste, n.r.) peste 55 de ani, care au fost vaccinați cu Pfizer”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Tot la „Actualitatea” pe B1 TV, ministrul Educației a vorbit și despre testarea în școli, dar și despre orele remediale.