Sorin Cîmpeanu: E sarcina noastră elaborarea noii Legi a Educației, fie republicarea celei din 2011, schimbând ce trebuie schimbat, fie o lege separată pe preuniversitar și alta pe învățământ superior (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: E sarcina noastră elaborarea noii Legi a Educației, fie republicarea celei din 2011, schimbând ce trebuie schimbat, fie o lege separată pe preuniversitar și alta pe învățământ superior (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat joi, pentru B1 TV, că, după finalizarea dezbaterilor privind programul România Educată, la Minister se va lucra la proiectul noii Legi a educației. Cîmpeanu și-a manifestat speranța că parte din colegii săi vor renuța la concediul de vară, așa încât proiectul să fie gata la toamnă, în noua sesiune parlamentară. Sorin Cîmpeanu a precizat că modificările din sistem ar putea fi incluse într-o nouă lege, dar e posibil și să fie menținută Legea Educației din 2011, din care să fie eliminat tot ce e greșit și să fie aduse completări.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, despre noua Lege a educației

„Așteptăm finalizarea dezbaterilor pe proiectul România Educată, un proiect care a beneficiat de cea mai largă consultare publică. Vom avea aceste concluzii și, pe baza acestor concluzii, care vor fi validate tocmai prin extinderea consultărilor, rămâne în sarcina noastră elaborarea unui proiect a unei noi Legi a educației, indiferent că vorbim de republicarea Legii Educației Naționale din 2011, păstrând tot ce e bun în ea și schimbând ceea ce trebuie să se schimbe, fie că vorbim de o lege separată pe preuniversitar și alta pe învățământ superior sau învățământ superior și cercetare.

Fie că vorbim de o lege cu sau fără statutul personalului didactic, va trebui să avem rapid acest răspuns așa încât, trecând peste perioada de vară, dacă suntem responsabili, cred că o să găsim suficient de mulți colegi care o să renunțe la partea de căncediu și să se mobilizeze așa încât, în toamnă, pe parcursul viitoarei sesiuni parlamentare să putem avansa un proiect coerent care să îndeplinească așteptările de reformă, care să rezolve toate aceste probleme cronice care nu trebuie să fie negate și care au fost amplificate pe perioada crizei”, a declarat Sorin Cîmpeanu pe B1 TV.

Ultima oră
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)
22:02 - Cum a fost sancționat un bărbat care conducea cu peste 200 km/oră pe un drum naţional din Olt
22:01 - Cristian Bușoi, despre stimularea vaccinării împotriva COVID-19: „Trebuie pornită o campanie pozitivă și trebuie făcute eforturi în plus”
21:47 - MAE, după incidentul violent din strâmtoarea Hormuz: Autoritățile omaneze au confirmat decesul navigatorului român. Vom urmări activ investigația în curs
21:26 - Studiu: Persoanele vaccinate care se infectează cu noua tulpină Delta sunt extrem de contagioase