Sorin Grindeanu, despre o eventuală revenire a lui Liviu Dragnea în PSD: „Depinde de dumnealui ce dorește, dar în primul rând sunt criteriile de integritate”

Sorin Grindeanu, despre o eventuală revenire a lui Liviu Dragnea în PSD: „Depinde de dumnealui ce dorește, dar în primul rând sunt criteriile de integritate”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat că Liviu Dragnea trebuie să se hotărască dacă vrea să își continue cariera politică și să se întoarcă în partid. Fostul lider al social-democraților a fost eliberat condiționat, joi, de Tribunalul Giurgiu. El era la penitenciar din mai 2019, când a fost condamnat la 3 ani și jumătate de detenție în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Sorin Grindeanu (PSD), reacție după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea

Sorin Grindeanu a fost primul premier învestit în timpul mandatului lui Liviu Dragnea. Guvernul său a picat după o moțiune de cenzură depusă chiar de PSD. Fostul premier este martor în dosarul legat de vizita lui Liviu Dragnea în SUA.

Întrebat de Europa Liberă dacă Liviu Dragnea se poate întoarce în PSD, Sorin Grindeanu a răspuns: „Asta trebuie să hotărască, în primul rând, Liviu Dragnea, nu sunt eu în măsură cum își programează viitorul”.

„Nu știu sentința, dacă și-a ispășit toată condamnarea, la anumite sentințe au existat decizii complementare. Depinde de dumnealui ce dorește, dar în primul rând sunt criteriile de integritate”, a mai spus Grindeanu.

Mai mulți lideri PSD nu au dorit să comenteze oficial eliberarea lui Liviu Dragnea, dar au spus, sub protecția anonimatului, că ar fi o sinucidere reîntoarcerea acestuia în PSD: „Am închide și am pleca acasă”.