Sorin Grindeanu: „Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră. Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant”

Sorin Grindeanu: „Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră. Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant”
Foto: Guvernul României / Facebook

Sorin Grindeanu a anunțat că Portul Constanța a devenit cel mai important port la Marea Neagră, fluxul de transporturi cu mărfuri crecând considerabil de la declanșarea conflictului din Ucraina.

Ministrul Transporturilor a ținut să precizeze că România are șansa de a valorifica inclusiv potențialul feroviar al Portului Constanța.

Portul Constanța, cel mai important port la Marea Neagră

Ministrul Transporturilor a vorbit despre importanța Portului Constanța, în contextul războiului din Ucraina. Totodată, el a vorbit și despre fluxul de mărfuri care a crescut constant prin Portul Constanța, de la izbucnirea conflictului.

Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanșarea conflictului din Ucraina, iar România are şansa de a valorifica inclusiv potenţialul feroviar al portului.

Am abordat această oportunitate în discuţiile dintre delegaţia română condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi delegaţia americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii Republicane din Camera Reprezentanţilor”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

Consolidarea conectivității dintre nordul și sudul Flancului Estic, extrem de importante

Sorin Grindeanu este de părere că, în acest context, consolidarea conectivității dintre nordul și sudul Flancului Estic al NATO este extrem de importantă.

„Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun şi de importanţă strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanţa şi portul polonez Gdansk) şi Via Carpathia.

Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea şi Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca şi contrapondere la încercările Rusiei şi Chinei de a-şi spori influenţa politică şi economică prin investiţii în infrastructura critică”, a kai spus ministrul Transporturilor, în postarea sa de pe Facebook.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:47 - De ce mor oamenii cu zile pe drumurile din România. Cătălin Codescu (AVAC): Infrastructura e esențială, dar autoritățile ignoră asta. ”Factorul drum” poate transforma o simplă eroare umană într-un accident mortal (VIDEO)
19:44 - Rusia nu mai eliberează paşapoarte persoanelor mobilizate în armată – decizie cu impact direct asupra deplasărilor rușilor
19:43 - A murit Alexandru Arșinel / Actorul avea 83 de ani
19:34 - Hoț de biciclete, surprins de camerele de luat vederi într-un bloc din Arad / Cum a reacționat când și-a dat seama că este filmat (VIDEO)
19:33 - Lovitura pregătită de Zelenski în ziua în care Putin va semna decretul pentru anexarea regiunilor din Ucraina
19:04 - Ce dezvăluie certificatul de deces al reginei Elisabeta? William, Andrew, Edward și Sophie erau în aer când ea a murit, doar Charles și Anne au putut ajunge la Balmoral
19:00 - Cătălin Tolontan, despre plagiatul lui Sorin Cîmpeanu: „Mă voi semna pe cărțile lui Ioan Chirilă”
18:55 - Incident șocant la meciul dintre FC Brașov și Hermannstadt! Ambulanța a intrat pe teren după un fault violent
18:31 - Rusia le promite recruților mobilizați pentru război că le șterge împrumuturile dacă mor în Ucraina
18:22 - Daniel Dăianu: Statele vor salva furnizorii de energie de ultimă instanță, așa cum au salvat și sectorul bancar / E dezordine în luarea deciziilor, dar așa e în război, nu ai timp să optimizezi. E ușor doar să stai pe margine (VIDEO)