Sorin Roșca Stănescu: Traian Băsescu a fost omul anului 2013

Sorin Roșca Stănescu: Traian Băsescu a fost omul anului 2013

Traian Băsescu a fost omul anului 2013. N-o spun simpatizanţii preşedintelui, ci liberalul Sorin Roşca Stănescu. Politicianul crede că ascensiunea şefului statului, după cea de-a doua suspendare, i se datorează lui Victor Ponta.

Senatorul susţine că pactul de coabitare semnat între premier şi preşedinte nu a fost altceva decât un aranjament politic, de care a beneficiat preşedintele.

„Este, după părerea mea, cel mai puternic om politic din 2013. A pornit călcat în picioare de electorat masiv. Și cu toate astea a știut să rămână în picioare”, a spus Sorin Roșca Stănescu.

Prima carte jucată de preşedinte, ca să recâştige încrederea românilor, ar fi fost, în opinia senatorului PNL, numirea lui Victor Ponta în funcţia de premier.

„A știu să-l determine să semneze pact, să-și prezerve puterile de la marginea Constituției pe care și le-a întărit. E destoinic în a profita de previzibila rupere a USL”, a mai spus acesta.

Senatorul PNL îi critică în acelaşi timp pe liderii USL pentru că nu au ştiut să profite de încrederea pe care le-a acordat-o populaţia, la alegeri.

„A fost cel mai puternic personaj politic al acestui an atâta timp cât adversarii săi nu au știut să funcționeze avantajele date de electorat. Inclusiv Crin Antonescu”, a spus Roșca Stănescu.

SRS: Băsescu a fost omul anului 2013