SUA confirmă un atentat terorist la ambasada sa din Ankara. Atacatorul, cetăţean turc, membru al unei organizaţii de extremă stânga

SUA confirmă un atentat terorist la ambasada sa din Ankara. Atacatorul, cetăţean turc, membru al unei organizaţii de extremă stânga
Statele Unite ale Americii au confirmat, vineri, un atentat terorist petrecut la ambasada SUA din capitala Turciei, transmite AFP.Departamentul american de Stat a confirmat atentatul, fără a preciza numărul...

Statele Unite ale Americii au confirmat, vineri, un atentat terorist petrecut la ambasada SUA din capitala Turciei, transmite AFP.

Departamentul american de Stat a confirmat atentatul, fără a preciza numărul victimelor şi valoarea pagubelor materiale.

Guvernatorul din Ankara, Alaaddin Yüksel, afirmă, însă, că în urma exploziei au murit autorul atacului şi un agent turc de securitate, şi un rănit grav, respectiv o femeie care venise pentru obţinerea vizei. Potrivit lui Güler, femeia rănită este jurnalista de televiziune Didem Tuncay, în vârstă de 38 de ani.

Autorul atentatului sinucigaş comis este, probabil, cetăţean turc, membru al unei organizaţii de extremă strângapotrivit ministrului de Interne, Muammer Güler.

„Noi putem să confirmăm că, la ora 13.13 (13.13 ora României), a avut loc o explozie teroristă la un post de securitate din incinta ambasadei noastre din Ankara”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland.

Autorităţile americane au preciuat că vor face o evaluare completă a daunelor şi a numărului de victime pentru a realiza primele investigaţii.

„Lucrăm în strânsă colaborare cu poliţia turcă”, a adăugat Nuland.