Surse: Raluca Turcan s-a certat cu Florin Cîțu la ședința conducerii PNL. „Rar am văzut-o aşa nervoasă”

Surse: Raluca Turcan s-a certat cu Florin Cîțu la ședința conducerii PNL. „Rar am văzut-o aşa nervoasă”
Foto: Guvernul României / Facebook

Raluca Turcan, ministrul Muncii, s-a certat cu premierul Florin Cîțu în ședința Biroului Executiv al PNL de marți. Aceasta i-a reproșat prim-ministrului că nu i-a alocat bani pentru digitalizarea dosarelor de pensii, informează Adevărul, care citeză mai multe surse. Cearta a avut loc în condițiile în care Turcan, recent realeasă la conducerea filialei PNL Sibiu, îl susține pe Cîțu în cursa pentru președinția partidului.

Contre între Raluca Turcan și Florin Cîțu

Surse citate de Adevărul susțin că, în cadrul ședinței BEX, Raluca Turcan i-a reproșat lui Florin Cîțu că a refuzat să-i aloce bani la minister pentru a angaja oameni pentru digitalizarea dosarelor de pensii.

În replică, premierul i-a spus, în faţa colegilor, că „există tehnologie care poate scana”.

Turcan s-a enervat mai tare atunci și i-a cerut lui Cîțu să-i arate el cum poate fi făcut acest lucru, dacă tot ştie.

„Rar am văzut-o pe Raluca Turcan aşa nervoasă”, a declarat un lider al PNL, pentru Adevărul.

În aceeași ședință, premierul Florin Cîțu i-a criticat pe miniștrii USR-PLUS Claudiu Năsui (Economie) și Cătălin Drulă (Transporturi) pentru execuția bugetară de până acum.

La finalul discuțiilor, președintele PNL, Ludovic Orban, a negat categoric că se taie bani de la Ministerul Muncii, la rectificarea bugetară: „S-a redus subvenția care era acordată de la bugetul de stat pentru finanțarea deficitului bugetului de pensii, ca urmarea creșterii ratei de colectare. De asemenea, odată cu adoptarea Ordonanței de Urgență prin care majorarea alocațiilor se face de la 1 ianuarie, practic au rezultat niște sume”.

Întrebat dacă se vor putea face angajările de personal care să recalculeze dosarele de pensie și dacă mai sunt bani pentru digitalizare, Orban a răspuns: „Există OUG care e lansată pe circuitul de avizare de Ministerul Muncii și când vom obține toate avizele va fi adoptată de Guvern”.