Tăriceanu a anunțat strategia ALDE pentru alegerile din anul 2016: „Politica trebuie făcută profesionist”

Tăriceanu a anunțat strategia ALDE pentru alegerile din anul 2016: „Politica trebuie făcută profesionist”

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin au anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă, calendarul de acțiuni de pregătire a alegerilor din 2016.

Prima etapă a strategiei pregătirii alegerilor de anul viitor se constituie în campania de atragerea de noi membri. Plecăm de la premiza că este nevoie de o nouă clasă politică, o clasă politică proaspătă, alcătuită din oameni care nu au nici un fel de trecut discutabil, deoarece sunt mulți oameni politici cu o imagine distrusă din cauza corupției. Prin urmare vrem să aducem oameni noi, cu un suflu nou, oameni cu competențe profesionale”, a declarat copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

Astfel, începând din luna octombrie și până pe data de 15 decembrie a.c., ALDE va derula o campanie de atragere de noi membri.
A doua etapă a strategiei pregătirii alegerilor din 2016 se referă la alegerea candidaților. Ei vor fi desemnați prin alegeri directe, iar fiecare membru de partid îl va vota pe cel mai bun candidat la alegerile locale.

În felul acesta transmitem un mesaj clar membrilor de partid, că votul lor contează în luarea deciziilor. Votul lor este important, decisiv. Este un sistem nou în România pentru desemnarea candidaților, prin care dorim să înlăturăm sistemul de baroni locali care, indiferent ce se întâmplă, rămân în fruntea organizațiilor”, a subliniat Călin Popescu-Tăriceanu într-un comunicatd e presă remis B1 TV.

Această etapă, a alegerilor interne, se va derula între 15 ianuarie și 15 martie 2016. Tot în această perioadă, va avea loc și desemnarea reprezentanților ALDE în secțiile de votare.

A treia etapă va avea loc în perioada 15 martie – 30 aprilie 2016 și este legată de pregătirea candidaților pentru alegerile locale. Călin Popescu-Tăriceanu a spus că: „Politica trebuie făcută profesionist”, de aceea este necesară o etapă de pregătire a viitorilor candidați. Timp de o lună și jumătate, se va face o pregătire a candidaților pentru alegeri, în care vor învăța cum să se prezinte în fața electoratului și a presei, cum să vorbească, ce atitudine să abordeze. Toţi candidaţii vor participa și la cursuri de formare politică. În această perioadă se va desfăşura și pregătirea din punct de vedere tehnic, a reprezenților în secțiile de votare, pentru o cunoaștere mai bună a legislației și a competențelor pe care aceștia le vor avea la alegeri, în limitele mandatului lor.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat, că în şedinţa ALDE a prezentat situația de săptămâna trecută din Camera Deputaților, când legea care finanța programul național de irigații a fost respinsă din lipsă de voturi:

I-am anunțat pe colegii mei că nu abandonez această idee„, a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a mai anunțat că va merge la grupul senatorial al PSD și va informa asupra acestui proiect de irigații, dar și a Programului Național de Dezvoltare Rurară. „Este singurul program deschis cu o alocare de 1,6 miliarde de euro, iar acum două săptămâni primarii au primit permisiunea să depună și ei proiecte pentru modernizarea spațiului rural, pentru proiecte de infrastructură rutieră şi canalizare”, a mai precizat copreședintele ALDE Daniel Constantin.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică