Slatina: Deputaţii ALDE îi ridică OSANALE lui Tăriceanu. „Este cel mai potrivit pentru a fi preşedinte”

Slatina: Deputaţii ALDE îi ridică OSANALE lui Tăriceanu. Este cel mai potrivit pentru a fi preşedinte

Se înmulţesc vocile care susţin că preşedintele Senatului şi al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ar trebui să candideze la prezidenţialele din 2019.

Deputatul Mihai Niţă, preşedintele ALDE Olt, a afirmat sâmbătă, la Slatina, că Tăriceanu este „cel mai potrivit” pentru funcţia de preşedinte al României.

Şi deputatul Andrei Gerea a susţinut că Tăriceanu „trebuie” să fie preşedinte, pentru ca România să construiască din nou un proiect de ţară.

„Niciun preşedinte nu a reuşit să fie preşedintele românilor, a fost decât preşedinte al statului român. Tăriceanu este cel mai potrivit pentru această funcţie, dar pentru asta ALDE trebuie să-şi mărească echipa şi trebuie convinse echipa şi familia ALDE că eforturile pe care le depunem nu vor fi în zadar, ci vor fi eforturi care vor da preşedintele României”, a spus Mihai Niţă, potrivit Agerpres.

Andrei Gerea a arătat că în perioada în care Tăriceanu a fost premier, România a avut ca proiect de ţară intrarea în Uniunea Europeană şi a reuşit acest lucru, iar în 2019 poate fi construit un nou proiect de ţară dacă liderul ALDE va fi preşedinte.

Secretarul general al ALDE, Daniel Chiţoiu, a punctat şi el că „preşedintele României trebuie să fie un preşedinte care să apere interesul naţional”.

La Slatina a avut loc, sâmbătă, Conferinţa teritorială de alegeri a ALDE Olt. Singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei a fost deputatul Mihai Niţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”
19:49 - Un bărbat de 37 de ani a comis cinci infracțiuni în câteva ore, la Huși. IPJ Vaslui: „Se manifesta violent și era incoerent”
19:28 - Vladimir Putin a vorbit mai degrabă ca un taximetrist nervos decât ca un șef de stat, arată o analiză The Guardian. Discursul președintelui rus, „un set de clișee conspiraționiste incredibil de analfabete”
18:55 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 2 – 8 octombrie 2022. Aspecte astrale de mare forță (VIDEO)