Tăriceanu: Situația subvențiilor în agricultură impune demiterea neîntârziată a ministrului Irimescu

Tăriceanu: Situația subvențiilor în agricultură impune demiterea neîntârziată a ministrului Irimescu
Foto: activenews.ro

Premierul Dacian Cioloș ar trebui să-l demită pe Ministrul Agriculturii pentru că nu a fost capabil să gestioneze anumite elemente fundamentale legate de acordarea subvențiilor pe agricultură, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, făcând referire și la moțiunea simplă împotriva acestui membru al Executivului.

"Moţiunea simplă este un semnal foarte puternic adresat primului ministru care în mod logic, chiar dacă nu există o obligaţie formală constituţională, ar fi trebuit să-l demită pe ministrul Agriculturii pentru incapacitatea de a gestiona câteva elemente fundamentale, la care n-are nevoie nici de sprijinul Parlamentului, era numai şi numai vorba de o acţiune a Executivului şi aici mă refer la acordarea subvenţiilor pe agricultură. Suntem la începutul lunii iunie şi ceea ce se întâmplă anul acesta cu subvenţiile nici nu mai ştiu cum să comentez. Nu vreau să folosesc epitete care ar părea poate deplasate, dar este o situaţie care cred că pe scurt impune demiterea neîntârziată a ministrului Agriculturii", a declarat Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Acesta a mai susținut că, din informațiile pe care le are, însuși Cioloș este nemulțumit de activitatea lui Achim Irimescu. Prin urmare, această moțiune simplă ar putea să îi ușureze sarcina ”dacă are o problemă să-l demită”.

Moțiunea simplă "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă", îndreptată împotriva Ministrului Agriculturii și inițiată de PSD și ALDE, a fost adoptată săptămâna trecută de Camera Deputaților, inițiatorii cerând demisia lui Irimescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe