Theodor Stolojan: Nu putem izola economia românească, așa cum a făcut-o Ceaușescu, de noua realitate a prețurilor la energie. Dacă se mențin la un nivel mare și în vară, nu reglementarea e soluția (VIDEO)

Theodor Stolojan: Nu putem izola economia românească, așa cum a făcut-o Ceaușescu, de noua realitate a prețurilor la energie. Dacă se mențin la un nivel mare și în vară, nu reglementarea e soluția (VIDEO)
Foto: Facebook @ Theodor Stolojan

Dacă prețurile din energie se mențin la un nivel ridicat și în vară, nu reglementarea prețului este soluția, a declarat liberalul Theodor Stolojan, marți, pe B1 TV, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Theodor Stolojan (PNL), pe B1 TV: „Nu putem izola economia românească, așa cum a făcut-o Ceaușescu, de noua realitate a prețurilor la energie”

Guvernul Ciucă a adoptat marți noi măsuri de sprijin în domeniul energiei.

„Sunt mai multe lucruri care trebuie precizate aici. În primul rând, pentru decembrie-ianuarie, noi avem o ordonanță care funcționează și avem cerința ca furnizorii de energie electrică, de gaze naturale care nu au aplicat prevederile legale să recalculeze toate facturile care au fost făcute cu alte prețuri decât cele prevăzute în legislația care există în prezent. Avem a doua etapă – sigur, ar fi fost bine să o avem pe aceasta din primul moment – care, iată, limitează începând cu 1 februarie prețurile la energie la 0,8 lei kWh și 0,31 pentru gazul natural. Repet, ar fi fost bine să fi avut această ordonanță dată încă de la început. Singura scuză este că în momentul în care a apărut această avalanșă a prețurilor la energie de toate felurile, o creștere foarte mare, nimeni n-a știut cum a apărut sau din ce cauze, cât durează mai ales, dacă este un fenomen temporar sau e o tendință pe termen mai lung”, a afirmat Theodor Stolojan.

El a explicat că economia nu poate fi izolată de noua realitate a prețurilor la energie.

„Aici e de clarificat al treilea aspect, și anume faptul că dacă discutăm în vară că se mențin aceste prețuri la energie, atunci nu reglementarea prețului la energie este soluția, deoarece noi nu putem izola economia românească, așa cum a făcut-o Ceaușescu, de noua realitate a prețurilor la energie”, a adăugat liberalul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
12:24 - Președintele ANAF, despre profesorii care dau meditații: „Nu cred că o să pornim în curând controale” / „Este un fenomen care se practică de mulţi ani”
12:00 - Olaf Scholz, criticat de fostul secretar general al NATO pentru abordarea față de războiul din Ucraina: „Germania este reticentă în a livra arme grele și a impune sancțiuni”
11:44 - Marcel Ciolacu: „Creșterea economică din primul trimestru nu se regăsește în buzunarele românilor” / „Guvernul trebuie să vină cu anumite măsuri”
11:20 - Sorin Grindeanu, despre podul de la Brăila: „Sperăm ca în decembrie să putem să dăm în circulație acest pod. Eu sunt optimist”
10:48 - Rusia a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, însă compania publică finlandeză anunță că își va continua activitatea „în mod normal”
10:38 - Trafic intens către litoral și Valea Prahovei. S-au format coloane de mașini pe Autostrada Soarelui
10:12 - Mario Fresh a povestit cum a fost la prima întâlnire cu părinții Alexiei Eram: „Mai emoționat eram când am făcut cunoștință cu tatăl”
09:52 - Iulia Vântur a îmbrăcat rochia de mireasă: „O să vă ținem la curent. Timpurile festive sunt aproape”
09:33 - OMS: 80 de cazuri de variola maimuței confirmate în 11 țări și 50 de suspiciuni. Experții avertizează asupra riscului de răspândire a virusului
09:15 - În Otopeni, s-au vopsit balustradele unui pod cu tot cu mașinile parcate în zonă. Imaginile care au revoltat șoferii