Traian Băsescu, despre referendum: „Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă. Ar fi greu să ajungă la validare”

Traian Băsescu, despre referendum: „Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă. Ar fi greu să ajungă la validare”

Neprezentarea la vot, la referendum, „poate fi mai valoroasă” decât un vot împotriva demiterii, este răspunsul lui Traian Băsescu la acuzaţiile premierului Victor Ponta. Într-un interviu acordat ziare.com, preşedintele suspendat susţine că prin această atitudine nu este laş, ci acţionează pentru interesul naţional.

„Neprezentarea la vot poate fi mai valoroasă pentru că nu le perminte celor care au dat lovitura de stat să își acopere acțiunea prin votul popular. Soluția de securizare a votului este neparticipare. După toate calculele, prin manevrele pe care le fac (…) ar putea fraudă circa 10%. Prin neprezentare, ar fi greu să ajungă la validarea referendumului. Toți suntem obligați să respectăm legea și Constituția”, a spus Băsescu.

Acesta spune că dacă „stabilitatea economică va reveni dacă românii vor pune capăt loviturii de stat pe 29 iulie”.

„USL a refuzat referendumul privind parlamentul unicameral si 300 de parlamentari, acum cer referendum. Cand au fost sinceri? Cheia este referendumul, daca vom intra într-o campanie pentru prezidențiale, nu vom avea stabilitate. Dacă romanii vor pune capăt loviturii de stat pe 29 iulie, stabilitatea economică va reveni”, a mai spus Băsescu.

 Președintele PDL Vasile Blaga a anunțat, oficial, marți, că PDL boicotează referendumul din 29 iulie pe motivul nerespectării normelor de organizare a acestuia. Decizia de boicotare a referendumului a fost luată marți, în Colegiul Director al PDL, fiind acceptată cu 59 de voturi ”pentru” și o abținere.