Traian Băsescu: MAI este singura instituție care are evidența populației majore la zi

Traian Băsescu: MAI este singura instituție care are evidența populației majore la zi

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, de la sediul său de campanie, că recensământul efectuat de Institutul Național de Statistică (INS) în februarie 2011 nu reflectă și situația curentă, privind numărul persoanelor cu drept de vot.

Acesta a arătat că între timp au existat decese și persoane care au atins vârsta majoratului, astfel numărul de persoane cu drept de vot suferind anumite oscilații.

Voi știți ce face INS la recensământ? Stabilește numărul populației stabile a României, pe teritoriu, nu numără și ce-i în străinătate. Ce e în străinătate se ia din declarațiile de la vecini sau nu se ia de la nimeni. Recensământul, de pe 2 februarie anul trecut, câte decese au fost și câte intrări în vârsta majortatului. INS are o poză pentru momentul 2 februarie„, a spus Băsescu.

Președintele a precizat că singura instituție care dispune de evidența populației majore la zi este Ministerul Administrației și Internelor.

Singura instituție care are evidența populației majore la zi este MAI, acolo se operează decesele, nașterile și împlinirea vârste de 18 ani. Tot timpul există variații de câteva mii sau câteva zeci de mii„, a spus Băsescu.

Băsescu: Doar MAI are evidența populației majore la zi

Embed: " />