Traian Băsescu răbufnește: Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că, în viaţa voastră, veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal? 

Traian Băsescu răbufnește: Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că, în viaţa voastră, veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal? 

Fostul președinte Traian Băsescu a avut o reacție dură pe Facebook, la adresa liderilor PSD și ALDE, acuzându-i că vând istoria țării pentru a obține voturile UDMR la moțiunea de cenzură. Criticile lansate de Băsescu vin în contextul în care pe ordinea de zi a plenului Senatului s-a aflat marți, printre altele, un proiect de lege care prevede declararea zilei de 15 martie ca "Zi a comunităţii maghiare". Între timp, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. (Detalii AICI)

”În loc de Tricolor, PSD şi ALDE arborează Steagul Ţinutului Secuiesc.

Dragnea şi Tăriceanu vând şi istoria ţării pentru voturile UDMR la moţiunea de cenzură.

În comisiile de la Senat, s-a votat ca ziua de 15 martie să fie sărbătoare în România. Ticăloşii se fac a uita că, la 15 martie 1848, Dieta de la Pesta vota, printre altele, alipirea Transilvaniei la Ungaria.

A trebuit să se ridice moţii lui Iancu, alţi români şi saşii la luptă, pentru ca Transilvania să nu fie parte a Ungariei Mari.

Zeci de mii de români din Transilvania au fost ucişi de armatele conţilor maghiari, sate întregi au fost rase de pe faţa pământului, sute de mii de români au plecat în pribegie.

Iar PSD şi ALDE vor să facem din 15 martie 1848 zi de sărbătoare recunoscută pe teritoriul României, în schimbul câtorva voturi la moţiune.

Măi ticăloşilor din PSD şi ALDE, credeţi că, în viaţa voastră, veţi mai putea merge la Ţebea? Dar în Ardeal?

PS – pe maghiarii din România nu-i opreşte nimeni ca pe 15 martie să sărbătorească la Budapesta”, a scris Băsescu pe Facebook.