Traian Berbeceanu, la preluarea mandatului de prefect al Bucureștiului: ‘Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari’ (VIDEO)

Traian Berbeceanu, la preluarea mandatului de prefect al Bucureștiului: 'Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari' (VIDEO)
Inquam Photos / Octav Ganea

Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial. Acesta a declarat, vineri, la , după depunerea jurământului, că învestirea în această funcție îl onorează. Totodată, el a precizat că sunt vremuri cu “provocări mari și l-a asigurat pe primarul ales Nicușor Dan de o ”colaborare excepțională”.

Traian Berbeceanu a depus jurământul pentru funcțai de prfect al Capitalei: Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari

Noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu, a depus vineri jurământul de învestitură.

La ceremonie au fost prezenţi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan.

”Învestirea în funcția de prefect al județului… al Municipiului București mă onorează. Sunt vremuri deosebite, cu provocări mari. Am convingerea că împreună putem face față. (…) Vreau să îi asigur pe colegii din prefectură de tot sprijinul meu și de faptul că le vom oferi bucureștenilor soluții, nu justificări”, a declarat Berbeceanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Vela: Am încredere că Traian Berbeceanu, noul prefect al Capitalei, își va face datoria la cel mai înalt nivel

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, l-a descris pe Berbeceanu drept „un profesionist, un om dedicat, dar în mod esențial un patriot care își iubește țara, un om care este dispus la orice sacrificiu în sprijinul și pentru compatrioții săi”.

„Este un moment important pentru Capitala României, pentru instituția Prefectului Municipiului București. Începând de astăzi, noul prefect, Traian Berbeceanu, va gestiona tot ceea ce ține de gestionarea, de administrarea, de coordonarea problemelor din Municipiul București, care intră în atribuțiile instituției Prefectului. Este o perioadă dificilă, complicată, în care domnia sa, împreună cu toți colegii din instituția Prefectului, cu membrii colegiului prefectural, împreună cu membrii Comitetului pentru Situații de Urgență, împreună vor trebui să se ocupe de organizarea alegerilor în Municipiul București și de gestionarea tuturor problemelor care țin de protecția sanitară, de protejarea populației împotriva infecțiilor cu noul coronavirus. Am încredere că domnul prefect Traian Berbeceanu își va face datoria la cel mai înalt nivel. Îl cunosc pe domnul Berbeceanu, am colaborat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, fiind directorul de cabinet al ministrului Afacerilor Interne, la un nivel deosebit. Este un profesionist, un om dedicat, dar în mod esențial domnul Berbeceanu este un patriot care își iubește țara, un om care este dispus la orice sacrificiu în sprijinul și pentru compatrioții săi”, a declarat Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne.

CV-ul lui Traian Berbeceanu. O carieră care l-a transformat în spaima interlopilor români

Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, care, tot printr-o hotărâre de guvern ce a fost publicată în Monitorul Oficial, a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Cojanu a fost demis după ce a anunţat săptămâna trecută că se află la cumpărături şi nu ştia că Bucureştiul a trecut de rata de incidenţă de 3 la mie.

Potrivit CV-ului, Traian Bereceanu a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete aDIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Berbeceanu a fost achitat în 2016, în prima instanță, fiind găsit nevinovat. Mai mult, În 6 noiembrie 2019, procesul poliţistului a fost suspendat. În schimb fostul procuror şef alDIICOTAlba, Ioan Mureşan, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru că a săvârşit mai multe nereguli în anchetarea lui Berbeceanu.

Vezi AICI CV-ul lui Traian Berbeceanu.