Tribunalul Giurgiu decide dacă Liviu Dragnea vi fi eliberat din închisoare

Tribunalul Giurgiu decide dacă Liviu Dragnea vi fi eliberat din închisoare
Foto: Liviu Dragnea / Facebook

Tribunalul Giurgiu urmează să dezbată joi cererea de eliberare condiționată depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea.

Fostul șef al Camerei Deputaților execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de trei ani de închisoare, în cazul angajărilor fictive de la Teleorman.

Cerea de eliberarea condiționată, judecată definitiv la Giurgiu

Cerea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragneava fi judecată de Tribunalul Giurgiu, pe 15 iulie. MagistrațiiCurții de Apel București au încuviințat strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată pe motiv că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali în ceea ce-l privește, pe 27 mai, când i-au respins eliberarea.

Condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea va face o ultimă încercare pentru a fi eliberat condiționat, la Tribunalul Giurgiu, după ce a reușit să îi convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali când au judecat cererea de eliberare condiționată.

Avocații lui Liviu Dragnea au arătat că, pe vremea guvernării PSD, judecătorii de la Tribunalul București au protestat și au semnat o petiție față de modificarea legilor justiției.

Pe de altă parte, procurorii DNA au arătat căpetiţia respectivă a fost semnată de alţi 700 de judecători din întreaga ţară, astfel că şi aceştia ar fi în situaţia de a se abţinedacă în urma cererii de strămutare ar ajunge să judece dosarul lui Liviu Dragnea.

Chiar și așa, Curtea de Apel București a desființat hotărârea Tribunalului București și a admis cererea de strămutare a dosarului, astfel că eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată definitiv la Tribualul Giurgiu.

În 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman, iar în toamna acestui an s-ar atinge pragul de executare a două treimi din pedeapsă, mai exact 851 de zile. Totuși, fostul lider PSD a câștigat zile prin muncă, context în care Comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Rahova i-a dat aviz pozitiv pentru a ieși mai devreme din închisoare.

Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova, pentru zilele muncite

Liviu Dragnea a obținut o victorie în instanță, împotriva Penitenciarului Rahova.Judecătoria Sectorului 5 a respins vinericontestația la executare formulată de Penitenciarul unde acesta se află încarcerat, prin care era solicitată scăderea din zilele recunoscute ca fiind muncite în timpul detențieia perioadei în care acesta s-a prezentat în fața judecătorilor.

„Astăzi am mai câștigat încă o dată împotriva Penitenciarului Rahova, prin respingerea contestației la executare formulată de Penitenciarul Rahova, prin care cereau să i se scadă din zilele recunoscute ca muncite, timpii pentru care a fost dus la instanță, tot pentru că își apăra drepturile, dar și ipotetic, timpul pe care l-ar fi petrecut pentru masa de prânz”, a declarat pentru gândul.ro, Flavia Teodosiu, avocatul fostului lider al PSD.

Decizia nu este definitivă, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată.

„În baza art. 598 alin. (1) lit. c) teza I C.pr.pen., respinge contestaţia la executare, astfel cum a fost precizată, formulată de petentul Penitenciarul Bucureşti Rahova în contradictoriu cu intimatul Dragnea Liviu Nicolae, ca neîntemeiată. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, la data de 25.06.2021”.