Tripoli, bombardat a treia noapte. Explozii la locuinţa lui Gaddafi

Tripoli, bombardat a treia noapte. Explozii la locuinţa lui Gaddafi
Capitala Libiei a fost din nou sub asediu, luni noaptea, unde cerul a fost luminat de focul navelor militare, anunţă BBC. Guvernul libian spune că mai mulţi civili au fost ucişi în a treia noapte de bombardamente....

Capitala Libiei a fost din nou sub asediu, luni noaptea, unde cerul a fost luminat de focul navelor militare, anunţă BBC. Guvernul libian spune că mai mulţi civili au fost ucişi în a treia noapte de bombardamente. Explozii şi tiruri antiaeriene u fost auzite în apropiere de locuinţa colonelului Muammar Gaddafi, din Tripoli.

Luptele dintre forţele lui Gaddafi şi rebelii au continuat de asemenea, în ciuda declaraţiilor guvernului de a înceta focurile. În est, trupe de rebeli au fost întoarse din drum în afara oraşului Ajdabiya.

Rebelii din Misrata au declarat pentru BBC că au fost atacaţi de forţele lui Gaddafi în timpul zilei.

Între timp, preşedintele american Barack Oabama a spus că State Unite vor acţiona şi pe timpul zilei, pentru a controla atacurile mercenarilor lui Gaddafi. Obama a declarat de asemenea că îl vrea jos de la putere pe colonelul Gaddafi, dar a insistat că prezenta operaţiune din Libia este concentrată pe protecţia civililor.

„Acţiunile noastre militare susţin un mandat internaţional al Consiliului de Securitate, care se concentrează în mod special pe siguranţa civililor, care este pusă în pericol de forţele lui Gaddafi. Nu numai că a omorât mulţi civili, dar ameninţă că va continua”, a spus Barack Obama, citat de sursă.

Potrivit sursei, cerul de deasupra localiţăţii Tripoli a fost luminat de focuri repetate, care durau mai multe minute.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului libian, Moussa Ibrahim, a spus într-o conferinţă de presă că sudul oraşului Sebha a fost atacat luni, şi că forţele coaliţiei internaţionale au atacat de asemenea un „mic port de pescuit”, cunoscut ca Zona 27, în apropiere de Tripoli.

Un martor a declarat pentru AFP că o bază navală din Busseta, aflată la 10 km est de Tripoli, a fost bombardată.

Oraşul Zintan, aproape de graniţa cu Tunisia, a fost de asemenea bombardat, luni, de forţele lui Gaddafi, distrugând case şi o moschee.

Explozii şi focuri de armă la Tripoli

Ultima oră
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - Centrul European pentru Controlul Bolilor avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)