Un român a fost condamnat în Franța pentru că a agresat poliția și pompierii. Bărbatul de 32 de ani i-a scuipat, i-a insultat și a ajuns chiar și să se dezbrace în fața lor

Un român a fost condamnat în Franța pentru că a agresat poliția și pompierii. Bărbatul de 32 de ani i-a scuipat, i-a insultat și a ajuns chiar și să se dezbrace în fața lor
Foto simbol: Pixabay

Un român în vârstă de 32 de ani a fost condamnat de un tribunal francez la o pedeapsă de șase luni de închisoare pentru că agresase poliția și pompierii în Gara Calais.

Franța: Român condamnat pentru că a agresat poliția și pompierii

Românul, pe numele său Ștefan V., s-a prezentat joi în fața instanței din Boulogne-sur-Mer cu lacrimi în ochi și nu a contenit din a cere iertare pentru fapta comisă, potrivit Știri Diaspora.

Procurorii francezi spun că incidentul a avut loc duminică dimineață, când în timpul unei intervenții obișnuite în Gara Calais pompierii și polițiștii au fost atacați de un român.

Românul era în stare de ebrietate și a început să scuipe și să insulte autoritățile, ba chiar a lovit geamul unui vehicul de urgență și asistență a victimelor. În cele din urmă s-a și dezbrăcat în fața pompierilor.

A fost nevoie de intervenția a cinci polițiști pentru a-l opri, însă chiar și atunci a încercat să îi lovească pe polițiști cu capul. Bărbatul a fost dus la secție.

Ștefan ar fi fost supărat că nu a putut să se alăture familiei sale în Anglia, dat fiind că nu avea un document care să ateste că are un contract de închiriere acolo. Bărbatul susține că s-a întâlnit cu un alt român în fața gării, unde au golit o sticlă de vodcă, iar de atunci nu își mai amintește nimic.

Pentru că avea deja două mențiuni pe cazierul penal pentru furt și violență, românul a fost condamnat la șase luni de închisoare, urmând ca o audiere civilă să stabilească despăgubirile ce vor fi plătite pompierilor.