UPDATE// Traian Băsescu critică ancheta DNA privind ordonanța de urgență: "Ajungem să prostituăm ideea de executiv. Procuratura nu trebuie să cenzureze ce face Guvernul" (VIDEO)

UPDATE// Traian Băsescu critică ancheta DNA privind ordonanța de urgență: "Ajungem să prostituăm ideea de executiv. Procuratura nu trebuie să cenzureze ce face Guvernul" (VIDEO)

UPDATE: Dintr-o regretabilă eroare, o parte a declarației președintelui Traian Băsescu și anume cea în care vorbea despre liderii de sindicat a fost transcrisă eronat de redactorul B1.ro. Redacția B1.ro își cere în mod public scuze pentru situația creată. Transcrierea corectă poate fi citită în materialul de mai jos.

Traian Băsescu a comentat joi în emisiunea "Dosar de Politician" ancheta penală deschisă de DNA în privința emiterii ordonanței de urgență privind modificarea Codului Penal. Fostul președinte a criticat această acțiune a procurorilor afirmând că nu este permis să se implice în a cerceta decizii luate politic de către miniștri.

"Aș spune că pare a se merge prea departe din acest punct de vedere. Până la urmă hotărârile guvernului sunt hotărâri politice. Avem și o hotărâre a Curții Constituționale care spune că la abuz în serviciu se iau în considerare în actele primare adică legile și ordonanțele. Nu îmi dau seama ce anchetă se poate face. Probabil pe un regulament de ordine interioară, număi că acesta implică probabil avize de la funcționari, de la direcții.

Executivul nu e sindicat. Cine vrea sindicat, se duce să-l ancheteze pe Costin, pe Hossu. Ajungem să prostituăm ideea de executiv. Ministrul se instalează, adună directorii şi le spune obiectivele lui ca ministru. Cine a vrut să meargă pe obiectivul lui Iordache, mergea. Cine nu, trebuia dat afară. I-a pus ministrul să fure sau să falsifice acte? Nu.

Procuratura nu trebuie să cenzureze ce face Guvernul. Ajungem într-o nebunie în ţara asta dacă un ministru sau un Guvern nu dau un aviz de la un funcţionar. Parchetele nu sunt responsabile de politica penală. Singurul responsabil este guvernul. Trebuie să facem un singur lucru. Să fim cinstiţi fiecare cu mandatul dat de Constituţie", a afirmat Traian Băsescu.

Traian Băsescu critică ancheta DNA privind ordonanța de urgență: "Ajungem să prostituăm ideea de executiv. Procuratura nu trebuie să cenzureze ce face Guvernul"

#DIRECT_ONE_96muqx#

Urmăriți B1TV.ro și pe