USR și Forța Dreptei, o nouă moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode. Cătălin Drulă: Are nenumărate motive pentru a pleca din funcție, de la plagiat la licitații aranjate, dar cel mai grav e dosarul Schengen (VIDEO)

USR și Forța Dreptei, o nouă moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode. Cătălin Drulă: Are nenumărate motive pentru a pleca din funcție, de la plagiat la licitații aranjate, dar cel mai grav e dosarul Schengen (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, a anunțat vineri că partidul său și Forța Dreptei vor depune la începutul săptămânii viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului de Interne, Lucian Bode, după ratarea aderării la spațiul Schengen.

Cele două formațiuni din opoziție au depus o moțiune simplă împotriva lui Lucian Bode și în luna octombrie, în contextul afacerii BMW, dar ea a fost respinsă de Camera Deputaților.

Cătălin Drulă: Lucian Bode are nenumărate motive pentru a pleca din funcție, de la plagiat la licitații aranjate, dar cel mai grav e dosarul Schengen

Liderul USR a subliniat că „trebuie să existe și responsabili” pentru ratarea aderării.

„Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili. PNL în frunte cu Lucian Bode trebuie să își asume eșecul votului pentru aderarea României la Schengen. Dincolo de refuzul Austriei la acest vot, este o diplomație neîndemânatică, o diplomație și o reprezentare externă făcută de amatori pentru România, cei care ne-au asigurat luni de zile că este rezolvată problema aderării României la Schengen și în ultimul moment am văzut niște eforturi, pseudoeforturi , care aproape au intrat în domeniul ridicolului, cu oameni care se filmează cu telefonul, din PNL, la întâlniri diplomatice, cu o agitație mai mult pentru camere”, a afirmat liderul USR.

El a amintit că i-a cerut demisia lui Lucian Bode încă de joi.

„I-am cerut ieri demisia lui Lucian Bode, este demult timpul să plece. Nu mă mai aștept la onoare, așa că luni vom depune moțiune împotriva lui Lucian Bode, alături de Forța Dreptei. Vom depune această moțiune simplă în Parlamentul României (…). Are nenumărate motive pentru a pleca din funcție, de la plagiat la licitații aranjate, dar cel mai grav este dosarul Schengen, cu o afectare incalculabilă a viitorului economic al României”, a adăugat Cătălin Drulă.

Urmăriți B1TV.ro și pe