Validarea lui Dominic Fritz în poziția de primar al Timișoarei a fost atacată la tribunal. Învestitura în funcție, amânată

Validarea lui Dominic Fritz în poziția de primar al Timișoarei a fost atacată la tribunal. Învestitura în funcție, amânată
foto: Facebook @ Dominic Fritz

Învestitura lui Dominic Fritz în poziția de primar al Timișoarei, care fusese programată pentru marți, va fi amânată ca urmare a faptului că validarea sa în funcție a fost atacată de către trei persoane la Tribunalul Timiș, care nu a stabilit încă un termen de judecată.

Validarea primarului ales al Timișoarei, contestată la Tribunalul Timiș. Învestitura lui Dominic Fritz a fost amânată

Dosarul 25174/325/2020 a fost înregistrat la instanţa judeţeană de judecată joi, la Secţia I Civilă, având ca obiect „validare primar”, în stadiul procesual de apel, arată, vineri, site-ul Tribunalului Timiş, potrivit Agerpres.Părţile apelante sunt fostul DJ de la Radio Timişoara Călin Narcis Petrescu, un cadru didactic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara Monica Hărmănescu şi Adrian Popescu, candidat ALDE la funcţia de primar al Timişoarei în alegerile locale din septembrie. Tribunalul nu a stabilit încă un termen de judecată.

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Dominic Fritz a câștigat cursa pentru Primăria Timișoara cuun procent de52,66% (49.191 de sufragii).

„Victoria noastră la Timișoara, și nu a fost doar la primărie, ci și la Consiliul Local, unde am obținut aproape o majoritate absolută cu alianța USR Plus, este o victorie a timișorenilor și un simbol foarte puternic pentru nu doar o Timișoară europeană, ci și o Românie europeană. Este și o încheiere definitivă a perioadei de tranziție. Eu sunt un om politic în România care nu a avut nicio legătură nici cu comunismul, nici cu postcomunismul și cred că, cu acest rezultat, timișorenii au închis definitiv această perioadă de tranziție și au deschis un nou capitol european pentru Timișoara, pentru Banat și pentru România”, spuneaedilul ales la momentul victoriei.

În cursa pentru Primăria Timișoara, Dominic Fritz l-a învins pe Nicolae Robu, care a candidat din postura de primar în funcție.

„Am pierdut, este voința timișorenilor, diferența este mare. Comparând numărul de voturi, diferența este surprinzător de mare, nu o pot spune în procente. Am considerat că va fi un scor strâns și am fost optimist până în ultimul moment dar diferența este mare ceea ce înseamnă că așteptările timișorenilor sunt altele. Dezvoltarea în forță nu a dat satisfacție. Vă spun sincer că dacă ar fi fost să aleg dacă aș pierde la o diferență mică sau una mare, aș fi ales să pierd la o diferență mare. Nu am nicio suferință. Înseamnă că nu mă pliez pe ceea ce vor timișorenii pentru următorii patru ani. Asta e viața, fără regrete! Recunosc, nu pot fi ipocrit, mi-ar fi plăcut ca obiectivele pentru care am luptat atât – noul stadion, Sala Polivalentă, Pasajul Solventul – să fie asociate cu al treilea mandat al meu. N-a fost să fie. Eu sunt fericit cu ceea ce am realizat până la vârsta mea – atât în cariera mea academică, cât și în cea de primar”, a declaratNicolae Robu, potrivitTion.ro.