Vasile Blaga: Referendumul este invalid. CC va confirma rezultatele, conform Constituției

Vasile Blaga: Referendumul este invalid. CC va confirma rezultatele, conform Constituției

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că referendumul este invalid, deoarece la el nu s-au prezentat peste 50 la sută plus unu din totalul cetățenilor.

„Datele oficiale ale referendumului sunt acum publice și clare. Datele comunicate astăzi de Biroul Electoral Central arată că referendumul pentru demiterea președintelui, conform legilor aflate în vigoare, este invalid,” a spus el.

Acesta a explicat că Curtea Constituțională va promulga rezultatele, în conformitate cu Constituția, și se va intra în linie dreaptă cu privire la revenirea președintelui la Cotroceni.

„După comunicarea rezultatelor finale ale Biroului Electoral Central, conform procedurilor legale intrăm în linie dreaptă privind procedura de revenire a președintelui la Cotroceni. Rezultatele finale, certificate de Biroul Electoral Central, au fost transmise Curții Constituționale. Conform Constituției, Curtea Constituțională confirmă rezultatele și am înțeles de altfel că ședința Curții Constituționale are loc astăzi,” a mai spus el.

Blaga a continuat prin a spune că PDL a spus adevărul, ca de fiecare dată, iar USL a încercat să manipuleze cifrele, anunțând o participare de peste 50%. El a spus și că Uniunea Social Liberală refuză să accepte legile în vigoare și continuă să ducă războiul politic, iar validarea referendumului pe baza datelor Institutului Național de Statisitcă este „o diversiune penibilă,” respinsă chiar de INS – datele de la INS nu au de-a face cu cele de la referendum.

„PDL a spus, ca de fiecare dată, adevărul pe când USL a încercat să manipuleze cifrele, indicând o prezență la vot de preste 50%. USL a anunțat propria numărătoare paralelă, dar a abandonat-o după ce a înțeles că rezultatul votului nu îi este favorabil. De fapt, aici este diferența dintre PDL și USL, diferența între manipulare și corectitudine,” a mai adăugat președintele PDL.

„Datele corecte au fost comunicate de ministrul Ioan Rus înainte de referendum,” a declarat Blaga.

 Blaga: Referendumul nu este valid

Embed: " />