Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale: Este cea mai importantă zi din istoria României, din trecutul nostru glorios (VIDEO)

Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale: Este cea mai importantă zi din istoria României, din trecutul nostru glorios (VIDEO)
Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale la Parade de 1 Decembrie 2021

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu este prezent la ceremonia de 1 Decembrie, ce are loc în Piața Arcului de Triumf. Social – democratul participă pentru prima oară la parada de 1 Decembrie în calitate de ministru al Apărării Naționale.

Este cea mai importantă zi din istoria României, din trecutul nostru glorios și nu poți decât să fii emoționat în această zi. Simțim cu toții altceva decât în zilele normale, mai multă prietenie, mai multă fraternitate, însă gândul meu se îndreaptă și spre datoriile pe care le avem pentru lecția de istorie pe care ne-au dat-o înaintașii și pentru poporul român din acest moment.

Și în acestă zi există sărăcie extrem, sunt bolnavi în spitale și oameni care sunt speriați să nu ajungă acolo din cauza pandemiei. Avem granițe trase între români, de creionul gros al dictaturilor, avem în această perioadă lupte între români și români (…) Cred că această emoție, din ziua de astăzi, ar trebui să fie folosită în mod pozitiv, pentru o politică pozitivă și pentru a lucra cu toții, după puterile fiecăruia la un nou proiect al reconstrucției României”, a declarat Vasile Dîncu, pentru B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, mesaj de 1 Decembrie 2021

Ziua Națională este cel mai bun prilej pentru a deschide un nou capitol, în care TOȚI românii să fie parte. Marea Unire nu ar fi fost posibilă fără românii obișnuiți, adesea rămași anonimi, care au întreținut acest vis timp de secole și au luptat cu toată ființa pentru înfăptuirea sa.

La fel ca atunci, avem datoria ca astăzi să onorăm contribuția celor care țin pe umerii lor această națiune.

Să nu uităm că România este în primul rând a lor, nu doar a celor privilegiați din vârf. A tatălui care se trezește cu noaptea în cap pentru a avea grijă de mica sa afacere. A mamei care se chinuie din greu cu două job-uri pentru a-i oferi o viață mai bună copilului său. A tinerilor care învață pe rupte pentru a-și face un rost în viață. A bunicilor care după o viață de muncă vor să se bucure în liniște de nepoți. Ei sunt România! Ei sunt românii care ne amintesc în fiecare zi cine suntem și ce valori avem cu adevărat. Ziua de azi trebuie să fie a lor! A tuturor românilor care cu cinste, demnitate și curaj duc prin munca lor această națiune înainte.

Pentru ei, avem datoria ca, după 103 ani de la Marea Unire, să dăm la o parte lucrurile care ne separă și să construim din nou. Avem o oportunitate extraordinară în față. Depinde doar de noi dacă vom reuși, astfel încât peste câțiva ani să ne bucurăm cu toții pentru realizările pe care le-am făcut împreună! La mulți ani, români! La mulți ani, România”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.