Veniturile șefilor BNR, grav afectate de cumulul pensiei cu salariul. Mugur Isărescu a câștigat și 1.000.000 de lei

Veniturile șefilor BNR, grav afectate de cumulul pensiei cu salariul. Mugur Isărescu a câștigat și 1.000.000 de lei
Mugur Isărescu, guvernatorul BNR / Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șefii BNR sunt în pericol să își piardă funcțiile, odată cu interzicerea cumulului pensiei cu salariul. Mugur Isărescu și Dan Radu Rușanu ar putea fi înlăturați din funcții, motivul fiind că depășesc vârsta.

Cumulul pensie – salariu, la stat, nu mai este posibil, iar în acest context, șase din cei nouă membrii ai conducerii BNR, riscă să își piardă funcția.

Luna trecută, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a transmis Parlamentului o adresă prin care atenționa asupra faptului că proiectul prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, nu ar permite continuarea activității celor care au trecut peste 70 de ani, informează Adevărul.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, unul dintre cei mai afectați

Mugur Isărescu (72 de ani) și Dan Radu Rușanu (71 de ani) sunt doi membrii ai Consiliul de Administrație al BNR care au peste 70 de ani și ar urma să fie afectați de noua lege.

În cazul în care legea ar interzice activitatea la stat pentru persoanele de peste 70 de ani, aceștia riscă să își piardă mandatele.

Mugur Isărescu, salariu de 900.000 de lei și pensie de 160.000 de lei

În ultima declarație de a lui Mugur Isărescu, publicată în 2020 și aferentă anului 20219, salariul guvernatorului BNR era de aproximativ 900.000 de lei, iar pensia încasată de la stat era de 160.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe