Vergil Chițac: Comandamentul Litoral 2021 vizează acțiuni absolut necesare pentru ca Mamaia să redevină atracția turistică numărul 1 a litoralului pe timp de vară (VIDEO)

Vergil Chițac: Comandamentul Litoral 2021 vizează acțiuni absolut necesare pentru ca Mamaia să redevină atracția turistică numărul 1 a litoralului pe timp de vară (VIDEO)
Foto: Vergil Chițac / Facebook

Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a vorbit miercuri seară, pe B1 TV, despre Comandamentul Litoral 2021 și a declarat că este nevoie de acțiuni ferme pe mai multe direcții pentru ca Mamaia să redevină principala atracție turistică de la malul mării.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Vergil Chițac, primarul Constanței, despre Comandamentul Litoral 2021 și situația stațiunii Mamaia

Întrebat de Tudor Mușat, la „Actualitatea”, ce este în neregulă în Mamaia, primarul Vergil Chițac a declarat: „Aveți timp să le inventariem? Știți ce e cel mai important – că am constituit un comandament, se cheamă Litoral 2021, și acest lucru a izvorât din necesitatea pregătirii sezonului estival de anul acesta, vizând acțiuni ferme pe mai multe direcții. Sunt chestiuni pe care trebuie să le facă Primăria, mă refer la salubritate, de exemplu, la întreținerea spațiilor verzi, la mobilierul stradal, la iluminat public, drumuri, parcări, întreținere, asfaltare, animale abandonate, dar sunt și chestiuni specifice legate de autorizarea agenților economici, de salvamari că, uitați, suntem în contextul acesta în care plaja s-a lățit. Știți că se derulează o amplă acțiune, e un proiect european de nisipare, de lărgire a plajelor, și atunci se pune problema relocării punctelor de salvamari, care trebuie să fie mai aproape de apă”.

„Toate aceste acțiuni sunt absolut necesare pentru ca Mamaia să redevină atracția turistică numărul 1 a litoralului pe timp de vară. Sigur că am înființat și un regulament după care funcționăm. Avem membrii din Primărie, de la serviciile de specialitate pe care vi le-am enumerat, dar avem și alte instituții, Direcția de Sănătate Publică, Asociația scafandrilor și a salvamarilor, jandarmi, IPJ, Apele Române șamd. Acesta este rostul acestui comandament, să pregătim ca activitatea turistică să se desfășoare în condiții foarte, foarte bune anul acesta”, a mai spus edilul.

Întrebat de unde a pornit discuția din presa locală referitoare la faptul că nu ar trebui să se vând salam pe timp de vară în Mamaia, Vergil Chițac a explicat: „Să nu o ducem în derizoriu. E vorba de aplicarea unei legi, e vorba de Hotărârea de Guvern nr. 559 din 2001, care limitează gama de produse ce pot fi comercializate în magazine. Totuși, Mamaia este o stațiune și atunci iertați-mă, dar trebuie să încurajăm structurile de alimentație publică, cum sunt restaurantele, și nu e normal să poți vinde ceapă, salam sau carne tocată în mijlocul verii într-o stațiune turistică. Despre asta este vorba. Anumite categorii de produse nu pot fi vândute într-o stațiune turistică – mă rog, în cazul nostru, în Mamaia – pe timp de vară, atâta tot”.

Urmăriți B1TV.ro și pe