Vești proaste pentru Klaus Iohannis și PNL: USR se gândește la alegeri anticipate (surse)

Vești proaste pentru Klaus Iohannis și PNL: USR se gândește la alegeri anticipate (surse)
Foto: presidency.ro

USR s-ar putea alătura celor de la PSD și AUR, în vederea susținerii organizării de alegeri anticipate, dacă negocierile cu PNL nu vor avea succes.

Mai exact, USR ar putea susține organizarea de alegeri anticipate dacă varianta de premier Dacian Cioloș va fi respinsă de Parlament, iar Klaus Iohannis, respectiv PNL, îl vor propune din nou pe Florin Cîțu pentru funcția de premier, actualul interimar, demis din funcția de șef al Guvernului prin moțiune de cenzură.

Informația a fost comunicată de surse politice din USR, pentru agenția News.ro, după ce miercuri seară, liderii partidului au decis în ședința Biroului Național (BN) strategia pentru perioada următoare, în relație cu PNL și UDMR. Susținerea organizării alegerilor anticipate ar putea fi o puternică lovitură pentru Klaus Iohannis. Președintele a declarat că nu consideră oportună o astfel de variantă.

Continuă negocierile dintre USR, PNL și UDMR

De asemenea, liderii USR au convocat pentru duminică o şedinţă a Consiliului Naţional pentru a decide structura şi componenţa Guvernului Cioloş, precum şi programul de guvernare. Până atunci, o schiță a viitorului cabinet care va fi propus în Parlament a fost comunicată în presă, pe surse.

Biroul Naţional al USR a fost convocat după ce prima rundă de discuţii dintre premierul desemnat, Dacian Cioloş, şi liderii PNL şi UDMR a eşuat miercuri. Discuţiile vor fi reluate vineri.